Heimonen

1 inlägg · 3215 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: Hv71-Brynäs [kvartsfinalerna]
Hejsan alla Heimonen här. I Oktober 2005 i jatkoaika (se linket) startare på svenska. För bättre svenska med fortbildning prata hockey. Som alla förstår.

Två år senare Heimonen testar på vingarna. Prata hockey med riktig svenskar. Jag förstår svenska nästan alltihop. Värre med skrivanet. Fast om man inte praktiserer det vill hellre inte verka bättre.

Men vilket klubb passar Heimonen och finsk temperament? Sjävl jag är HIFK – de stora röda kattarna. Jag kännar Teppo Kivelä sedan HIFK och vet han kännt Brynäs i guld 90s. Så jag okcå kännt Brynäs med mera i 90s. Däremot jag inte villa känna för Hulkkonen för hans grymhet med HIFK i Jokerit. Fast vi i HIFK också gilla mycke slagsmålet så jag kan endra på det :-)

Här i Brynäs HockeySnack jag hitta många sorkli topic. Det passa oss i Finland att förstå många plågan. Vi haft inbördens krig, riktik krig med ryssan, Masken Karlsson, Sundin, hemma-VM och OS-final. Brynäs har svarta dräkt för mycke sork? Jag hoppas Brynäs passa Heimonens praktik på flytande svenska.

Jag tro okcå att här ifrån kan tvätta fördomen med varandra. Jag börja svensk mental helsa. I Salt Lake City svenskar pissa på egna. I Torino pissa på alla och mäst Finland. Vill man slippa pisset man måste vinna eller hur? Fast i hockeysnack mest intressant Brynäs. Här kan man pissa även om laget går i seger. Här kan Heimonen lära till finsk hockeykultur som vinnare. Kämpa Brynäs! Hyvä Hulkkonen! (den sista känndas inte riktik bra ännu men jag jobba på den). Jag känna redan för svarta lag Brynäs bra. Svarta hjeltar okcå som under underbara.

”They’re not gonna catch us. We’re on a mission from God – Blues Brothers 1980”. Med den förstås man att svart och sork ger mer till styrkan än inte. Nästan riktik finsk även om vi inte vinna lika mycke som svenska.
Kommentera

·