*/ ?>

Presentation

Mars -08 igen:
Brynäs gästbok har en j-a mupp som är så menlös och sorglig att man tappar fokus på hur dåligt Brynäs presterar just nu. Tack för det!

Mars -08:
Kvalserien är ett faktum. Mitt tips gick in - dessvärre! Brynäs har presterat sämre än jag någonsin kunde drömma mardrömmar om. Organisationen har visat sig så usel att det inte går att tro på Elitserien nästa år. Klarar Vi oss kvar kommer efterföljande säsonger ända vara krisstämplade.
Om nu inte föreningen gööör nåt! Bättre sent än aldrig?? Men - är det någon som tror på en förändring?

Fy fan vilken våldtäkt det här är på denna underbara, anrika klubb.
_____________________________________________________________


Det är bara att erkänna. Som de flesta har förstått av mina inlägg tillhör jag skaran \"medgångssupportrar\" av Brynäs anrika ishockeyförening. För att klargöra ytterligare är detta inget jag skäms över. Tvärtom! Jag menar att det är det mest konstruktiva sättet att hjälpa klubben upp på fötter igen. Det är kanske ingen populär metod att visa support på bland enögda fanatiker, men, i längden, den mest effektiva. Allt eller inget menar jag och det finns all anledning att fortsätta kampen.

Min tolkning är att klubben har ambitioner högre ställda än de vi ser praktiseras i rinken varje vecka. Därför är all möda väl värd. Jag är övertygad om att klubben försöker på bästa sätt att vända skutan. De senaste årens uppryckning av föreningen är ett steg i rätt riktning. Leif Boorks korta visit i klubben har varit väldigt nyttig. För första gången någonsin har Brynäs testat på att föra klubben på professionell nivå. Det är kul att se och det ger hopp om framtiden.

Men, dessvärre, är vi i-n-t-e ett steg närmare Färjestad och de andra grabbarna. För varje år är vi längre efter på alla nivåer. De har, sedan Brynäs glansdagar, rustat upp sina klubbar och driver sedan länge moderna företag med allt vad det innebär. Brynäs är fortfarande långt, långt efter.

Vår klubbs misslyckande att anpassa sig efter samtiden får ses som ett stort svek mot alla fans och dåtidens Brynäshjältar. Arrogansen och inkompetensen hos ledningen de senaste 20 åren har gjort Brynäs till vad det är nu. Det är lika oförlåtligt som det är historia. Alla åtgärder, och anpassningar, som görs idag är paniklösningar efter år och år av sportsliga fiaskon. Visst, Brynäs kammade hem två guld på nittiotalet och har haft andra bra säsonger under denna period men det blir onekligen svårare för varje år som går.

Dagens elithockey cirkulerar kring fyra topplag och två-tre skugglag. Brynäs är inte med där och leker.

Min ståndpunkt har, påstår jag, en bred förankring bland många andra Brynässupportrar. Vissa är mer optimistiska, vissa har gett upp helt. Jag debatterar och argumenterar gärna här på hockeysnack, helst med de \"supportrar\" som inte bryr sig om klubbens framgångar, dvs de som inte vågar kritisera och finner sig i allt.

Så länge vi är kvar på elitnivå, så länge sponsorerna finns kvar och så länge fansen går på matcherna lever Brynäs. Det är ok för nu, men vi måste framåt! För att vi ska bli ett stabilt topp 4-lag krävs mycket av föreningen. Brynäs måste utvecklas snabbt och rätt. Vi är i startgroparna, jag hoppas verkligen att vi når ändå fram.

Den kanske mest relevanta fråga varje Brynäsare bör ställa sig är just vilka förväntningar man egentligen har. Är det ok att Brynäs var och vartannat år kämpar sin existens i eliten, är det ok att Brynäs åker ur, är det ok att Brynäs försvinner helt? Jag vet i alla fall att mina förväntningar är högt ställda.