MIK 7-1

964 inlägg · 16449 besökare

MIK 7-1 hockeyblogg

Till bloggen

Elomo!

Så var det dax att "fira" en favorit som många gånger om har hedrat Mora IK:s färger genom att bära dem.

Teemu Elomo gör i dag sin 200:e match, hemma mot Borås, i MIK-tröja. I sin 199:e matchen, mot Oskarshamn borta, satte han det avgörande 1-3 målet. Elomo gör nu sin 4:e säsong i MIK och får där med lov att räknas in i våran, nu mera, tunna stomme. I årets trupp är det bara två spelare, Micke och Mackan, som har representerat klubben längre, iallafall i A-lags sammanhang.

Trots spelarflykten i våras bestämde sig Elomo för att förlänga ytterliggare en säsong. I dessa dagar får det räknas som extra ärovärt eftersom, om man bortser från de som gått genom MIK:s juniorlag, han då ingår i en skara av... hm, 1 spelare.

Nu ska man nog inte räkna in honom bland kategorin "legoknektar". Han har tillhört TPS Tuurkus organisation under minst 8 sängonger och kom senast från Espoo Blues efter fyra säsonger.

Teemu anslöt till truppen infrör säsongen 05/06 och har sen dess förlängt sitt kontrakt iallafall två gånger. Under den säsongen hann han med 7 mål och 12 ass på 50 matcher. Han slutade där med på en 6:e plats i den interna poängligan. Då får man tänka på att han fick ganska lite istid i början på säsongen, så många av poängen blev gjorda först efter jul. I slutspel svarade han för 3 ass på 5 matcher och placerade sig åter på en 6:e plats. Under försäsongen intog han 3:e platsen med Eric Johansson och Peter Fabus före sig. Andra "kändisar" från samma säsong var Lupaschuk, Kerman, Tuokko och naturligtvis Mikael Simons som slutade på en internt 4:e plats i serielunken. Sen har vi hemvändarna Jens och Mackan

Säsongen 06/07 får nog räknas som Teemus bästa. Då noteras han för 10 mål och 26 ass på 55 matcher, det räcker till en 2:a plats i interna poängligan. I slutspel blev det åter 3 ass men på 4:a matcher, där med också en 2:a plats. 1:a interna platsen togs av Bastiansen, kan var därför FBK senare värvade honom. Brendl tog 1:a platsen i seriespel men var inte ens nära i slutspel. På träningmatcherna blev det 2 mål och 4 ass på 11 matcher för Teemu och det gav en 4:e placering totalt. 5:e platsen på försäsongen intogs av den ej så framgångsrike Ryan Jardine.

Sen har vi katastrof säsongen 07/08, säsongen som majoriteten gjorde sitt bästa för att glömma. Endast 6 spelare kvar i dags dato och bara tre av dem återfanns allt som oftast i laguppställningen. Med 11 mål och 14 ass på 53 matcher slutade Elomo på en 3:e plats i internaligan. I täningsmatcherna blev det 3 ass på 6 matcher. Under det där kvalet noteras han för 2 mål och 5 ass på 10 matcher och en delad 2:a plats med Toni Dahlman. Värt att notera är att Bastiansen halkar ner från 1:a platsen i serien till en 5:e internplats i kvalserien. Medans Håkan och Skogs tappar nån placering, kommer Harant, Nilsson och Granström från ingenstans. Samtidigt som Hagos och Toukko helt försvinner.

Hur har det gått hittills i den här säsongen då?

Huddinge - 2 ass, 1 mål
Bofors     -
AIK         - 1 ass
Nybro      - 2 ass
Almtuna  - 2 ass
Malmö    -
Mariestad- 1 ass
Leksand  - 2 ass, 1 mål
Oskarsha - 2 ass, 1 mål
Borås      - 1 ass
Västerås  -     
Björklöve - 1 ass
Troja       - 1 ass
Växjö      - 1 ass, 1 mål
Sundsvall - 1 ass

Då blev det alltså 17 ass och 4 mål på 22 matcher, i snitt poäng varje match. Tidigare säsonger har Elomo snittar på ungefär poäng var annan match. Sämre serie och dubbelt så bra med andra ord. Värt att notera är att han har gjort de flesta av poängen i förlustmatcher eller "hårdamatcher", i sånna matcher har också även Simons noterats. Enligt tradision brukar Teemo bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Han brukar vara bäst när det gäller helt enkelt. En lirare som figurerar för det mesta i det dålda, skickar en macka och det blir mål. Skicklig spelfördelare med rappa handleder som har en viktig roll i PP. Dessutom har han ett riktigt giftigt handledsskott som han tyvärr visar för sällan.

Nu önskar jag och, förhoppningsvis, alla MIK-supportrar Teemu Elomo fortsatt lycka i säsongen som pågår och hoppas på att se honom i klädd våra färjer många år framåt.

Av MIK 7-1
2008-12-05 01:42