MIK 7-1

964 inlägg · 16449 besökare

MIK 7-1 hockeyblogg

Till bloggen

försvann...

...ES-chansen med Troja-matchen?

Någon skrev nått i stil med "lägg ner ES-snacket".

Varför då frågar jag mig... Så länge som serien fortlöper och vi kan hamna på en, som sämst, 7:e plats så finns chansen. Vi ligger just nu på en 4:e plats, fyra poäng bakom tvåan i serien, och har fem poäng ner till en 8:e plats. Just nu finns chansen i allra högsta grad.

OK, serien har inte ens vänt än och det är långt till ES. Först ska man ta sig till kvalserien, där man ska slå ut ett av två ES-lag. Ta sig till ES är nära hopplöst om man ska jämnföra lag på papperet, i stort obefintlig. Men poängen är att chansen finns, chansen finns för ALLA lag i AS, de har bara olika förutsättningar. Det är inte den klubb med störst budget och flest "kända" spelare som tar steget upp. Det är det bästa laget.

I ES spelar sveriges bästa klubbar, så har det alltid varit och förhoppningsvis förblir det så. Anledningen till det är att vi har en öppen högsta serie som tillåter de bästa klubbarna att komma in i finrummet.

Låt oss nu återvända till MIK, det mest realistiska är nog att tippa oss upp till ES nästa säsong, med tanke på spelarflykten. Men ska vi för den skull inte försöka göra vårt bästa? Ska vi för den sakens skull dra ner rullgardinen och vänta på nästa säsong? Om man är bland de lag som tippas i AS-toppen har man då ingen chans till en ES-plats? Varför skulle MIK inte kunna ha ES som målsättning redan den här säsongen? Varför får man inte hoppas på en ES-plats så länge som chans finnes? Vad är det för fel med att vara hoppfull och positiv?

Till domedagsprofeternas förtret kan jag tillägga att först ska serierna spelas färdigt, även om det går knöligt i grundserien så avgörs det i kvalserien, och ES är nära så länge chans finns.

Motivation slår klass.

Av MIK 7-1
2008-10-27 21:58


Kommentarer

"Det är inte den klubb med störst budget och flest "kända" spelare som tar steget upp"
Du glömde --> eller den största publiken... ;-)

Stomatol: Man måste väl inte vara övertydlig?;)