MIK 7-1

964 inlägg · 16449 besökare

MIK 7-1 hockeyblogg

Till bloggen

Nygamla hjältar.

Ger mig på en liten sammanställning efter 36 omgångar, och tar en titt på dagsbekanta ansikten från tidigare säsonger.

I dagarna blev Micke Simons mäste MIK-spelare någonsin när han passerade 600:a matcher. Han är nu den ende som varit med om hela resan upp och ner igen. Som han själv utryckye det så har det gått lite upp och ner för honom den här säsongen. Men nu på slutet börjar det ta fart. 4 poäng på Malmö borta och givetvis ett mål på lillebror läxan. Simons är en av de som lyckas ta fram något extra i viktiga matcher. Med sina 12 mål och 11 assist tar han en 4:e plats i interna poängligan.

Närmast bakom i dagens MIK, i spelade matcher, kommer Marcus Eriksson, med sina 9 säsonger, som passerade 400 matcher i början av säsongen. Han kom då från läxan men idag kan man nästan tro att han var född i Mora. Han var med och tog upp MIK och spelade sedan två skade fyllda säsonger i ES. Under hans gästspel i norksa Frisk Asker, där han gjorde två mycket lyckade säsonger och placerade sig högt upp i norska poängligan, pratades det ofta om hans många mål på just lillebror. Och det lär det fortsätta pratas om efter de två straffarna han satte i senaste mötet. 

Efter att ha gått igenom MIK:s juniorverksamhet valde Adam Andersson att vända tillbaka mot Gävle. Han blev sen utlånad till MIK lagom till att det var dax att ta steget upp till elitserien under Lyckners regi. När Lyckner sedan lämnade Mora efter ett år i ES valde Adam att göra ett gästspel i Djurgåden innan han sedan återförenades med Lyckner i MoDo. Tillbaka till Mora kom han en säsong före Lyckner och hann på så vis vara med om både resan upp och ner. Han räknas nu som en av våra stabilaste backar.

En annan hemvändare är Jens Jakobs som var på väg genom juniorverksamheten när det började bli dax för ES. Han hann på så sätt vara med om avancemanget och spela 7 matcher i ES innan han lånades ut till Almtuna och senare skrev kontrakt med Nyköping. I Nyköping gick det riktigt bra, 17+23 på 43 matcher, men hitills har det inte gått riktigt lika bra i Mora. Mindre istid kan vara en anledning, men det kan lossna lagom till kvalserien.

Sen har vi en ny eller gammal spelare som borde ha legat på 3:e plats på den här listan, iallafall med tanke på spelade matcher i A-laget. Teemu Elomo leder just nu interna poängligan och även interna PP-poängligan delat med Mann. Han har 10+22 poäng och 10 poäng i PP. Elomo är den ende som gjort poäng på alla lag och även han lyckas hitta nått extra i viktiga matcher. Han är fortfarande den produktivitets jämnaste spelaren med minst matcher i rad utan poäng.

Kvar i laget är också våra unga egnaprodukter målvakten Lars Johansson och backen Patrik Cedergren som båda har gjort ett mycket bra jobb men fått tampas med skador och/eller mer meriterade spelare. Lasse lär nu på allvar få chansen då Kristan rest hem till Slovenien.

En liten sen julklapp blev återvändande Ross Lupaschuk som säsongen 05/06 vann backarnas poängliga i ES. Efter den säsongen åkte han hem till Canada för att provspela och väntade helt enkelt förlänge med att återkomma. Han skrev istället på för Malmö, fick sparken och vann guld med Kärpät samma år. Där efter blev det spel i Rysslands högsta serie och Avangard Omsk, 9+13 på 45 matcher. Nu senast kommer han från Sibir Novosibirsk i ryska 2:a ligan, där han bröt kontraktet, och är åter i Mora IK. Här önskar vi honom hjärtligt välkommen.

Ännu ett kännt ansikte fýller ut målvaktsluckan. Juha Pitkämäki kommer tillbaka efter att ha provat lyckan i finska HIFK. Efter sin första säsong i MIK blev han elitseriens bästa målvakt med 92,5% och 2.33 GAA på 44 matcher. Juha fick också uppleva nerflyttningen och är nu här för att stå sitt kast. Nu var det ju inte bara hans fel att det blev som det blev, men han kommer ändå tillbaka och hjälper oss ställa allt tillrätta när vi behöver det som mest. All heder åt Pitten.

Av MIK 7-1
2009-09-04 23:55