NuMo

15595 inlägg · 38370 besökare

NuMo blogg

Hade det varit bättre utan Henrik Samuelsson?

Vi har ett lag fullt av oinspelade juniorer, potentiella nyförvärv som är matchotränade och en trogen målskytt i Skröder som inte har hittat ställt in siktet än.

Att en målskytt som Skröder inte levererar än är inte så konstigt och ej heller speciellt alarmerande med tanke på tidigare erfarenheter av hans leveranssäkerhet över tid. Däremot kanske det finns fog att fundera i om Danielsson, som börjat strålande kanske hämmar Skröder. (Någon var inne på det faktum att Påsen inte kommer till skott i hans sällskap i den utsträckning vi är vana.) - Jag väljer att se detta faktum som något positivt med tanke på att vi därmed har lagledningens införlivande av Skröder att se fram emot.

Övrigt positivt:

Susse, Danielsson och Skröder har som enhet verkligen börjat bra. Susse som i fornstora dar, Danielsson över förväntan.

Tollefsen är mycket bättre än ifjol då han enligt mig såg ut att ha problem både i positionsspelet och med skridskoåkningen.

Anton Hedman har visat bättre spel än tidigare. Han verkar ha lättare att komma till rejäla avslut och är en av spelarna vi måste få att fortsätta kliva på tidigt när vi trycker fast motståndarna i anfallszonen. - Trots det saknar jag de "matchavgörande" rejäla bröstvärmarna i tid och otid på intet ont anande divor i motståndarlagen. Få saker får mig att jubla så mycket.

Jens Westin: Ålderman i backlinjen som 23-åring! Det säger nästan allt om vilka förändringar laget tvingats göra inför denna säsong. Men jag tycker att Jens hittills visat att han hör hemma bland de sex. De som däremot ser honom som någon spetskompetens när det gäller att göra många poäng, eller driva ett PP har nog överskattat honom.

Frågetecken:

Morten Madsen. Fågel eller fisk, eller mittemellan? Tycker att han blandar på tok för mycket och hade nog förväntat mig lite bättre effektivitet och en större inverkan på lagmoralen.  Madsen är nästan intetsägande hittills. Tråkigt och synd.

---------------

Målvakterna: Tellqvist ger ett riktigt stabilt intryck. Frilägen Modo bjudit på har han tagit varenda gång hittills. OK. Tellan kanske inte är en totalt omöjlig ”Krizan i sina bästa stunder.” Tellqvist faller tillbaks på baskompetens snarare än humör och inspiration. Men det är hästlängder bättre än de målvakter vi annars haft de senaste tio åren. Att Forsberg dessutom verkar vilja vara med och utmana ger mig goda vibrationer angående målvaktsidan.

---------------------

Nyförvärven: Ett koncept.

Potentiella spelare med ambitioner som måste ge chansen att både spela in sig laget och i sina roller. Flera kommer ifrån skadeperioder och det ingår med all säkerhet i lagledningens beräkningar att det kan komma att ta tid.

Forwards:

Hannula: Har tryoutperiod om 13 matcher.  Efter två matcher började vissa önska att han skulle sparkas, mot vad som helst (i brist på faktiska alternativ) Detta trots att vi alla vet att det finns en god potential hos honom. Jag kan inte ens förstå debatten. Själv tycker jag att man kan se hans goda spelegenskaper och det borde finnas all rimlig chans att han hinner visa sin förträfflighet innan tryouten är slut.

Schremp: Det har gått fem matcher och han har inte övertygat, trots speltiden. Jag tycker ändå att Uffe gör rätt som spelar honom hårt. ”Rekan” (som jag föredrar att kalla honom) är vilsen på en stor ocean. Han har svårt att hitta de raka linjerna och hamnar alltför ofta cirklande omkring med pucken utan att åstadkomma något. Man kunde tro att han var född europé.  Jag tror att Shremp måste börja spela smalringkshockey och glömma bort den generösa bredden på planen vi har för att komma till sin rätt. Blir det inte bra till jul så tror jag att man måste hitta ett bättre alternativ.

Dick Axelsson: Övertygade inte på försäsongen och skadade sig olyckligt när serien startade. Axelsson är vår stora värvning och skall vara den spelare som får vågen att väga över till vår favör i jämna och viktiga matcher. Dick måste komma igång med skridskoåkningen. Just nu försöker han briljera med nästan stillastående klubbteknik och puckbehandling. Nog ser man att han har något speciellt men utan fart på rören kommer han inte att lyckas. Dick har dragit på sig flera onödiga utvisningar bara för att han tappat pucken stillastående och tvingats haka upp ”pucktjuven” i ren frustration efteråt. Jag tror inte att vi kommer att se det bästa av Axelsson förrän efter jul och det passar väl bra?

Fredric Andersson: Jag gillade honom i SSK. Tycker inte alls att han tar för sig lika mycket i Modo, men förhoppningsvis är det för att han fått en mer tillbakadragen roll här. Fredric har ändå hållit sig framme och gjort ett par viktiga mål. Ett bra nyförvärv tycker jag.

Backar: För mycket nytt.

Meyer:  Man måste vara nöjd med det värvet. Har redan visat prov på att archeltacklingar fungerar på bred is också.  Som alla andra backar har han dock mycket kvara att visa i PP.

Lehtivuori: Jag gillar Jonaas offensiva inställning och förmåga att skapa farligheter när han driver puck mot mål och runt buren i anfallszon. Jag tycker att han visat bättre defensiva takter än vad man kunde befara enligt förhandstipsen. Vi lär kanske bli varse hur det står till med den saken när det börjar dra ihop sig till viktiga matcher vad det lider.

Pöck:  Godkänd. Men här finns det också tillväxtpotential.  Har för mig att han skulle vara speciellt bra på något, typ skott eller något. Upp till bevis i sådana fall.

Ahnelöv: Spelade taffligt och osäkert de första matcherna. Verkade ha sega fötter och svårt att hinna med att titta upp. Indianare och tappade puckar på löpande band när han sattes under tryck.  Men…Tycker fan att han var riktigt bra senast. Marginalerna för Ahnelöv att ta en ordinarie plats är betydligt mycket mindre nu än vad det var innan säsongen startade, i min bok.

Hersley: Offensiv spelare som älskar PP. Rightskytt med hårt skott. Det vi alla Modosupportrar drömt om . Men det lär dröja innan Hersley är den PP-back vi suktar efter. Tror knappast att det egentligen är något vi trodde heller. Visade sig också ha hål i handen när han skulle rädda den dalande pucken över Tellan i matchen hemma mot Frölunda.

Tollefsen: Skall hela laget falla ihop som et korthus för att han inte är med? Illavarslande.

--------------

Juniorerna

Henrik Samuelsson : Fantastisk talang som gör det vi alla önskade. D.v.s. att ta en plats i truppen. Men sen då? Journalistdrevet är lyriska, men verkar helt och hållet ha missat själva spelarprestationen. Vi på HS är dock överens om att Henrik inte får speltid efter kompetens. En del är tom. så överens om det att de knappt erkänner Samuelsson så mycket talang att de vill ge honom någon speltid alls. Så långt vill inte jag gå. Det är lätt att bli förblindad av kontrasterna.

  1. Samuelsson är coachens son.
  2. Henrik får i proportion oförsvarligt mycket speltid.
  3. Vi har en annan junior i Nyström som i alla fall för ett otränat öga spelat bättre, men hittills inte alls behandlats rättvist jämfört med Henrik.
  4. Det hela luktar lite illa.

 Å andra sidan: Det kontrasterna är för stora för att det inte skall verka utstuderat och planerat. Nog borde det väl vara en juniorstrategi som syftar till något. Något som firma Näslund & Forsberg också står bakom?

Redan på försäsongen bestämde man sig för att spela juniorer i stället för att spela in seniorerna. Jag hoppas att de är en utstuderad strategi. Spela juniorerna tokmycket så tidigt som möjligt på säsongen . Anledningen skulle kunna vara att ge speltiden innan jakten på varje poäng blir kritisk. Speltiden kommer utan tvivel att vara nyttig för de utvalda juniorerna oavsett om de lyckas spela in sig i laget eller inte. Om de tar chansen så har speltiden varit värt besväret och om de inte gör det så kan man ändå peta dem när det väl börjar bli dags, fast utvecklingen som junioren fick kommer man att få valuta för nästa säsong. 

Erik Nyström: Han har ju fått speltid i normal dos för en nybörjarjunior. Jämför man med Samuelsson så ser det ju däremot mycket märkligt ut. Men så kan man ju falla in i min teori om att allt gör med fullständig medvetenhet och baktanke. Kanske är det snart Nyströms tur att få idiotiskt mycket speltid på Samuelssons bekostnad. – Tänk om det är så?

De utlånade juniorerna då? Hur många juniorer kan man ge ultimat mycket speltid åt i taget utan att det påverkar laget negativt? Svaret är nog att det här läget inte finns så mycket utrymme egentligen. Vi har för många seniorer som måste spela in sig i laget först och främst.

Lösningen blir ju att låna ut dem så de får den speltid de behöver bland seniorer. Det är väl framförallt Anton Byström man saknar i Modo med tanke på hur duktig han var ifjol. Jag hoppas att han övertygar så mycket i Sundsvall att han får chansen igen snart.

 Old timers:

Svartvadet: Jag hoppas verkligen att Svarten blir frisk på riktigt. En frisk Svartvadet skulle betyda otroligt mycket för laget tror jag. Speciellt om vi tvingas plocka bort misslyckade nyförvärv. Per är värd att få avsluta med en kanonsäsong och lämna det avtryck i klubben han är god för. Tyvärr har jag svårt att se att han är i så bra fysisk form att han tillräckligt snabbt kan komma i matchtempo för att det skall verka troligt. Glöm gamle Svarten. Men det kommer ju en säsong redan nästa år. 

 SnyggHasse: Han såg otroligt snygg ut när han satt jämte Wernblom häromkvällen i lyan. Dessutom är han säkert redan fulltränad. Han har ju tjuvtränat mellan träningarna så länge någon kan minnas. Vem vet när det krisar ihop sig i våran oprövade backbesättning med skador och floppar..

Längtar efter:

 Ja, varför inte Samuel Påhlsson? Vore det inte dags för honom att plötsligt inte ta en plats i något NHL-lag och välja Modo igen?

 Weinhandl fick nog när han tvingades spela gratis för Modo det där året. Valde sedermera Linköping och har nu insett att han hellre gör fem års straffarbete i Ryssland. Visserligen med god ersättning och otrolig valuta till LHC. Vinhandlarn slösades bort. Han borde göra en massa mål i Modo i stället för att vara framgångsrik legoknekt i KHL.

 Sedinarna: Vad i hela friden skall de göra tre år till i NHL för? De kommer att vara gamla, halta och lytta när de kommer hem igen. Ta, en sista säsong. Avrunda med att dela på alla personliga priser och vinn Stanley Cup. Köp ut er och kom hem då ni är som bäst.

+15

Juniorer ruffsar till Chris Härenstams frisyr...

..hela tiden.

Ja, i år vann i trots att vi sköt sämst i världen.

+1

Är bloggen HS åsiktsfrihetsfönster?

Varför inte skriva in ett inlägg som blogg när väl någon tyckt att det var bra? Jo, jag gör det bara för att. Eller "bara för att". kanske för att det inte bara skall rinna iväg som det gör på HS, eller kanske framförallt för att någon rambegränsad ur "censuren" inte skall ta bort det bara för att de tycker att de har tolkningföreträde på ett inlägg. Eller för att de desperat skyddar sina dråpliga kompisar och att det därför känns personligt jobbigt. Värst är  när de anför tolkningsföreträde gentemot författaren beroende på personliga värderingar begränsas av sin egen instkränkthet.

 Då så. Första bloggen. -  Konstigt  förövrigt:

Sverige utslaget ur Junior - VM.

--------------------

Sveriges debacle i junior VM gjorde mig ont. Än en gång visade man sig inte räcka till i det internationella hårda klimatet som råder. Men en junior är en junior. Det är något som vi modoiter borde lära oss av. Ofta så har vi hunnit ikapp när det verkligen gäller. Dvs. i vuxenstadiet.

Precis som i verkliga naturen är uppväxten ett sätt att förbereda oss för vuxenvärlden. Svenskar gör sig väldigt väl i världens hårdaste liga NHL och så även i världsmästerskap och OS. Det om något borde visa att sveriges sätt att förbereda oss för vuxenvärlden inte är helt fel.

Vi har själva en och annan ung spelare som ännu inte slagit sig in i laget. Men jag uppmanar till tålamod. Kanske finns det en vits att spela in en 21-åring i laget på en 37-årings bekostnad trots alla fördelar som en 37-åring besitter gälladne rutin och hårdhet?

Anton Lander sitter efter förlusten med ryggen mot sargen och huvudet nedsänkt i besvikelse efter förlusten och insatsen. Han själv spelade inte efter förvantan och han är medveten om det. Det handlar om självrannsakan och vinnarskalle. Vi har själva sett Foppa med likanande pose i VM och OS.

Lansen upp för Lander och de andra i juniorlaget. Så här är det. De är juniorer och de har inte riktigt nått fram till fullbordad utveckling. Det är vad de måste ta med sig. Deras tid kommer.

Modo då? Ja, vi har ingen landsrepresentant för tillfället. Men nog kan vi se ljusning. Tänk om vi, som timrå hade haft en revanschsugen superjunior att sätta in nu när det börjar hetta till i ES. Tikarna ser det iofs. inte så, men det är deras problem. De ser en junior som antagligen är lika nedbrutna som de själva är. Vi får väl hoppas att det är så också, för vår skull.

 // NuMo