*/ ?>

NuMo blogg

Till bloggen

Är bloggen HS åsiktsfrihetsfönster?

Varför inte skriva in ett inlägg som blogg när väl någon tyckt att det var bra? Jo, jag gör det bara för att. Eller "bara för att". kanske för att det inte bara skall rinna iväg som det gör på HS, eller kanske framförallt för att någon rambegränsad ur "censuren" inte skall ta bort det bara för att de tycker att de har tolkningföreträde på ett inlägg. Eller för att de desperat skyddar sina dråpliga kompisar och att det därför känns personligt jobbigt. Värst är  när de anför tolkningsföreträde gentemot författaren beroende på personliga värderingar begränsas av sin egen instkränkthet.

 Då så. Första bloggen. -  Konstigt  förövrigt:

Sverige utslaget ur Junior - VM.

--------------------

Sveriges debacle i junior VM gjorde mig ont. Än en gång visade man sig inte räcka till i det internationella hårda klimatet som råder. Men en junior är en junior. Det är något som vi modoiter borde lära oss av. Ofta så har vi hunnit ikapp när det verkligen gäller. Dvs. i vuxenstadiet.

Precis som i verkliga naturen är uppväxten ett sätt att förbereda oss för vuxenvärlden. Svenskar gör sig väldigt väl i världens hårdaste liga NHL och så även i världsmästerskap och OS. Det om något borde visa att sveriges sätt att förbereda oss för vuxenvärlden inte är helt fel.

Vi har själva en och annan ung spelare som ännu inte slagit sig in i laget. Men jag uppmanar till tålamod. Kanske finns det en vits att spela in en 21-åring i laget på en 37-årings bekostnad trots alla fördelar som en 37-åring besitter gälladne rutin och hårdhet?

Anton Lander sitter efter förlusten med ryggen mot sargen och huvudet nedsänkt i besvikelse efter förlusten och insatsen. Han själv spelade inte efter förvantan och han är medveten om det. Det handlar om självrannsakan och vinnarskalle. Vi har själva sett Foppa med likanande pose i VM och OS.

Lansen upp för Lander och de andra i juniorlaget. Så här är det. De är juniorer och de har inte riktigt nått fram till fullbordad utveckling. Det är vad de måste ta med sig. Deras tid kommer.

Modo då? Ja, vi har ingen landsrepresentant för tillfället. Men nog kan vi se ljusning. Tänk om vi, som timrå hade haft en revanschsugen superjunior att sätta in nu när det börjar hetta till i ES. Tikarna ser det iofs. inte så, men det är deras problem. De ser en junior som antagligen är lika nedbrutna som de själva är. Vi får väl hoppas att det är så också, för vår skull.

 // NuMo

Av NuMo
2011-01-04 02:14


Kommentarer

Det kanske är ett omen?

Blizzard: Då ligger ni illa till.

Är det där ett hot :O tänk på HS-reglerna

Om inlägget ligger kvar framöver så är nog allt avgjort. = Icke ett angrepp mot TIK.

Himla fint blogginlägg.

Det fria ordet är aldrig fel...intressant!