The Palm

348 inlägg · 7786 besökare

Presentation

Charlotte Perelli – Hero
En låt som många hockeyspelare nynnar på i dessa dagar.
Per Svartvadet var övertygad om att låten var en hyllning till hans insats i fjolårets slutspel – men det stämmer inte alls. Charlotte själv är verkligen kryptisk när hon får frågan om vem sången handlar om; ”- Vi får se…” är hennes svar.
Forskare som under flera år studerat Charlottes förvandling från Pamela Anderson – kopia till Carola – dito menar att låten verkar handla om någon person med ”PET” som första bokstäver i sitt namn.
Förmodligen Peter, Petri eller Petr.

Sibel – That is where I’ll go
“-I don’t have much to give you. I don’t have much to share” – är en textrad som föranleder denna sångs maffiga refräng. Handlar i stora drag om Harald Lückners försök att finna en ny arbetsgivare. Färjestad granskar Lückners CV intensivt men låter Samuelsson fortsätta styra skutan minst 1 månad in på säsongen 2008/2009. Sedan plockar man in Lückner eftersom Samuelsson endast lyckats placera Färjestads föredettingar på en fjärdeplats i tabellen.

Rongedal - Just a minute
Bröderna Rongedals nidvisa som svider i hela Karlstad. Låten fick dock inte den effekt som Frölundafansen Rongedal hoppats på. Istället råkade man väcka Jörgen Jönsson. Nu är denna matchserie helt öppen.

Linda Bengtzing – Hur svårt kan det va?
Popsnöret Linda ställer en allvarlig fråga till HV71:s tränare Kent Johansson. Kent flackar som vanligt med blicken och ger ett undvikande svar om hur viktigt det är att inte underskatta en motståndare i ett slutspel. Det Kent inte vet är att han talar för döva öron. Hela Jönköping förväntar sig att gud skall fortsätta stötta laget på samma sätt som i grundserien. Det dom inte vet är att gud är på chartersemester på Cypern och att det är djävulen som drar i trådarna under slutspelet.

Amy Diamond – Thank you
Amy är Timråfan sedan barnsben.. Eller, ja – hon är Timråfan. Sången ”Thank you” är sålunda en hyllning till en av de spelare som betydde mest för Timrå i kvartsfinal nummer ett; Pierre Hedin.
Såsade ihop fullständigt vid sargen så Hynning kunde passa fram Regin till 1 – 2. Fumlade sedan betänkligt vid blålinjen och tvingades dra ned en fri Riku Hahl i powerplay och sudden death.
Thank you Pierre Hedin!

Christer Sjögren – I love Europe
Christers lite gubb-porriga hyllning till Timrås nykomponerade sk ”EU – kedja” med Hynning, Regin och Tenkrat. Egentligen lika mycket tillägnad Challe Berglund och Per Nygårds.

Sanna Nielsen – Empty rooms
Inte många vet om att Sannas har en alldeles utmärkt förmåga att se in i framtiden. I denna sång beskriver Sanna en av sina senaste visioner där en överdimensionerad arena med finfina publikutrymmen, svarta mysiga sitsar på stolarna och pubbar i varje hörn tvingas smälta sin is och låsa dörrarna redan efter kvartsfinalen. De dystra skyltarna vid ingångarna lyder ”Stängt p g a slutspelat i slutspelet”.

Norman – I lågornas sken
Timrå har skaffat sig en ljusshow helt i klass med E-types förfester hemma i lägenheten.
Självklart dedikeras denna sång till RentSound för Timrås maffiga entré!

Frida feat Heeadline – Upp och hoppa
Fridas tidigare ”superhit” - ”Dunka mig” skulle kunna vara en basketkorgs uppmaning till Sundsvall Dragons. Men det är faktiskt i Petr Tenkrats Ipod den spelats mest flitigt. Med låten ringande i skallen och ohälsosamt hög fart under skridskorna fick vår käcke Tjeck för sig att dunka Krizan.
Frida kände sig självklart ansvarig för denna olycksamma kollision varpå hon snabbt rafsade ihop en patetisk låt tillägnad Krizan; ”Upp och hoppa”.

BWO – Lay your love on me
BWO personifierar Timrå IKs hockeyspelare och uppmanar hela Sverige att lägga sin kärlek på dem. Detta är något som vi Timråfans sedan länge ägnat oss åt, och under slutspelet blir våra fruar, sambos och flickvänner lite extra ensamma. Vi lägger vår kärlek på Timrå IK nu. Punkt slut.

Utslagna innan finalerna;

Face 84 – Alla gamla X
Leif Boork, Tommy Sjödin, Andreas Dackell, Ove Molin och (Oh, Ah,) Micke Lind siktade högt men träffade jäkligt snett. Kebabpizza och Slivovitza i kvalserien istället för Hummer och Champagne i slutspelet.

Sussie Tapper – Visst finns mirakel
Ja, visst finns det mirakel? Mora har klarat sig kvar obekvämt många säsonger i elitserien. Sussie tror till och med att man har större chans att klara sig kvar än Brynäs. Det finns mirakel Mora, och det vet ni om sedan tidigare.