1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

336846 inlägg · 3883 ämnen

Angående BIK Karlskoga

2090559 · » Till forumet


Sv: Angående BIK Karlskoga
Nucky: Man får tacka för vänligheten!!
Det är alltid roligt att diskutera spelet hockey på ett nyanserat sätt utan pajkastning vilket förekommer för ofta på andra ställen. MoDo:s forum verkar vara ett bra forum för bra diskussioner.
+4
Kommentera

Sv: Angående BIK Karlskoga
Stolt Bikare: Trevligt med en BIK:are här, får hälsa dig välkommen :)
Det känns som ni har en tajt och bra organisation att luta er mot. Det är minst lika viktigt som en bra stomme. Förmodligen viktigare.
Vi är inte riktigt där än, men tycker vi är på gång med en bra vd och en lovande sportchef.
+3
Kommentera

Sv: Angående BIK Karlskoga
J F K: Så är det. Den säsongen misslyckades scoutingen kapitalt. Jag håller med om att LIF, MoDo, AIK etc har namn som förpliktigar på ett annat sätt. Men vad BIK visar år efter år är att man kommer väldigt långt med att bygga ett lag, att gruppen är homogen och är beredda att offra en hörntand för laget. Laget är större en jaget är en klyscha men ack så sann och aktuell.
MoDo blev sönderköpta efter förra året, det är sant......men den tyngsta och allra mest kännbara förlusten var nog Björn Hellqvist. En tränare som står för struktur och som ställer höga krav på arbetsmoral etc och som adderades till den skicklighet som fanns.
Om man tittar på matchen igår så stod BIK för struktur och var synkade i försvarsspelet och hade spets och kvaliteter när lägen bjöds. MoDo kändes som om dom åkte omkring och funderade, framför allt efter BIK:s PP i 1:a perioden då MoDo tappade det momentum man hade inledningsvis.
+3
Kommentera

Sv: Angående BIK Karlskoga
Kommer att kännas som ödesmatcher hela tiden framöver.
Kommentera

Sv: Angående BIK Karlskoga
Stolt Bikare: Sedan går det inte att komma ifrån att BIK alltid slår lite ur underläge. Modo är lite som Leksand och oavsett om vi inte har ett lag för toppen, så är alltid förväntningarna att vi hamnar där och kritiken därefter. Tålamodet vid dåligt spel är ännu kortare än vanligt nu när förra säsongen gick så bra.

BIK var bara två poäng från negativt kval säsongen efter den du nämner, dvs 2017-2018 kom man 12a med två poäng mer och avsevärt sämre målskillnad än Västervik. Helt enkelt gick det alltså inte att fylla på med spelare...
+2
Kommentera

Angående BIK Karlskoga
Hallå MoDo-fans!!
Vill bara förtydliga att BIK är ytterst luttrade vad gäller att tappa toppspelare. T ex efter säsongen 16/17 tappade man Engelage, Henrik Larsson, Theodor Lennström, Viktor Ejdsell, Carl Persson, Alex Lavoie och Carl Persson. Det var ligans poängbästa backpar, 4 forwards som var topp tio i poängligan (Edsell och Lavoie var 1:a och 2:a) samt en topp-tre målvakt i Engelage.
Listan kan göras lång, t ex bröderna Westerholm, Lilliz Nilsson, Plastino, Angell, Linus Persson, Bellissiomo, Erik Thorell, Linus Fröberg, Jesper Olofsson mm mm mm.
BIK har överlevt p g a att man har behållit sin stomme av kulturbärare som hela tiden lyckas slussa in nyförvärv och unga spelare i BIK:s identitet, den s k BIK-andan.
Lycka till i framtiden och väl mött!
+7
Kommentera

2090559 · »