1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481746 inlägg · 4079 ämnen

Himmelska höjder!

96154 · » Till forumet


Sv: Himmelska höjder!
Jonsson8:

Denver är väl ändå något större än Stockholm. Denver har enligt deras egen hemsida över 2,5 miljoner invånare, medans Stockholm sägs ha mellan 1,6-1,8 miljoner invånare.

Men det är inte storleken som är avgörande utan snarare just det att en match i NHL är en fest för hela familjen och inte bara hockey. Vid varje match finns det en mindre marknad med massor av öltält, lekplatser för barnen, försäljare med mera. En match i NHL är som ett möte mellan Finland och Sverige i Globen. En folkfest.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
poffa: Visst är t.ex New York rätt stort, men många städer som har lag i NHL är ungefär Stockholms storlek eller mindre och de fyller ändå sina hallar. Men visst, det är mer fest och show i NHL, kanske vi borde införa det här med för att inte stå där med halvtomma hallar? Om inte hockeyn som sådan lockar måste det ju finnas andra sätt att locka publik på. Här i Ö-vik har vi ganska bra snitt med tanke på stadens storlek. Men vad exakt är det som skiljer t.ex Globen och Pepsi Center i Denver? Båda har ju restauranger, försäljning, jumbotron, diverse "kringarrangemang", ombonad miljö och så vidare. Men trots det ligger många matcher i Globen på 4-5000 pers medan samtliga är slutsålda i Denver. Är inte Stockholm och Denver ganska jämnstora? Nånting måste ju vara fel när den match som drog mest folk senast i Globen var AIK-Leksand, där 12000 eller så var tillresta Leksandsfans (bor det ens så många i den kommunen?) och ett tusental gnagare.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
RAN:

Tack så mycket för din hjälp.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
samjo:

Visst är det så, men när man gått i skola med många utav dessa spelare så finner man inte det så otroligt intressant. Känns ju lite knepigt om man skulle fråga en polaren lillebror om en autograf.

Är ju lite som ES All-Star, det lockar mest folk som vill få en signatur skriven på en tröja eller de som är 10-12år.
Tycker däremot att det är bra med några matcher under sommaren så att man inte glömmer bort att fotboll bara är ett tråkigt fördriv man tvingas titta på för att inte tänka på att det är så många dagar till premiären-
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami: Ingen hemsida, men tabellen (förra årets) kan du se om du klickar på länken, och sedan div II norra C
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
RAN:

Är det sant! Vad glad jag blir. Trodde inte detta lag existerade längre. Vet du om dom har någon hemsida? Jag har länge tänkt försöka forska lite i pappas gamla lag.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami: Nyland kom 3:a i div.II norra C ifjol.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Jonsson8:

Skillanderna mellan NHL och ES är ändå ganska stora och många.

För det första är städerna något större. 20000 i New York är en taskig procent mot 4000 i Övik och även mot 8000 i Stockholm. För det andra handlar det inte om hockey för publiken i NHL utan mer om en fest för familjen. För det tredje så är deras löner betydligt högre än de vi har i Sverige. För det fjärde så är de lagen bara liiite bättre än lagen i ES... Ja du förstår säkert vad jag menar.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Jonsson8:

Ja vad ska man säga. Inte ens när Tre Kronor spelar i Globen så är den fylld.

Tror inte ens att matcherna mellan DIF-AIK klarade detta i år. Förr så var ju dessa derbyn väldigt välbesökta. Nu när AIK inte längre finns med oss så finns ju inte heller den riktiga derbykänslan kvar. Dagens derbygrupper har jag inte så mycket till övers för.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Hälge:

Tack för informationen.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Taddy: Dessa s.k. "proffsmatcher" ser man väl knappast för spelets skull, då inte alla går för fullt utan mest söndagsåker. Nej det är nog mer för chansen att få en glimt av alla stjärnlirare i verkligheten, och inte bara på TV. Kan tänka mig att det skrivs en del autografer i gångarna. Det är nog många 12-åringars (och 30-åringars också för den delen) största dröm som går i uppfyllelse. Jag hade gärna sett matchen om jag varit i krokarna.

Jag tycker det är kul att de ställer upp för klubben och bjuder publiken på något extra. Det märks verkligen att de gamla modoiterna är hemmakära. Sedan går ju vinsten till välgörande ändamål och det är ju behjärtansvärt.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami: Att fylla Globen med 13000 pers ett par gånger i veckan verkar tyvärr vara en utopi men borde inte vara det, tänker på att i NHL fyller de flesta lagen sina hallar med 18-20000 pers 40 gånger per säsong (40 hemmamatcher) plus slutspel, och deras biljetter kostar i snitt ca 550-600 kr per match. Undrar varför inte vi svenskar kan göra samma sak och fylla våra hallar när våra biljetter kostar 100-200 kr per match. Ett av livets olösta mysterier antar jag. Men förvisso, ett par av deras lag floppar publikmässigt med och snittar bara runt 12-13000... :)
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami: Är du osäker angående biljetter till SCA cupen så maila till: [email protected]
Då bör du kunna få ett svar..
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Taddy:

Kul att du tycker matcher mot DIF är roliga. Många verkar annars mest ha negativa saker att säga om Djurgårdens IF.

Jag tror vi blir vassa till hösten. Nya tränare tycker jag bådar gott och det finns mycket revanschlusta i laget efter förra säsongens mindre bra resultat. Jag kommer iallafall att finnas i Globen och heja fram mitt lag och jag hoppas på en större uppslutning av supportrar kommmande säsong. Att fylla Globen känns som en utopi. Att få 13000 pers att gå på hockey 1-2 ggr/vecka är en omöjlig uppgift.

Jag ser fram emot att se hockey i Kempis även om det bara är en uppvisningsmatch. Ska förresten se MODO mot Brynäs i Nya Mästarcupen i Norrtälje också. Funderar också på att åka upp till Sundsvall och se några matcher i SCA cupen. Vet dock inte hur man får tag på biljetter dit.

Någon som vet?
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Taddy:

Målis, jo jag tackar jag. Fast det var ju ett tag sen såg jag när jag läste din profil lite noggrannare.

Själv drömde jag om att bli hockeyhjälte när jag var liten. En sån som gjorde alla mål typ. Målis hade jag ingen tanke på att bli vilket kanske är konstigt. Min pappa var nämligen målis när han var ung. Spelade i ett lag som hette IFK Nyland. Det laget finns inte längre. Numer är det Kramforsalliansen som gäller. Tyvärr blev jag ingen hockeyspelare det stupade på att jag aldrig lyckades lära mig åka skridskor! Isen var så förbenat hal.

Gjorde faktiskt några tappra försök i vintras så än är inte loppet kört. Det finns ju något som heter veteranhockey också!

Ha det bra. Kanske ses vi i Kempis.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami:

Oftast tycker jag matchena mot dif brukar vara roliga. Jag menade att troligast är dif matcher mot modo roligare att se än NHL matchena i kempis. Men visst har man tid att se lite hockey så finns det ju inget bättre.

Och ja det var nog alldeles för länge sedan sist.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami:

Såklart man är målis, man blir ju oftast hjälte då om man vinner matcherna. Är vi på väg att förlora låssan man bara att man är småskadad och blir utbytt.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Taddy:

Du har nog rätt om segheten och bristen på tacklingar men bara att få chansen att se dessa hockeyspelare i Sverige är guld värt tycker jag. Dessutom har man varit utan hockey alldeles för länge då.

Tycker du inte att seriematcher mot DIF är roliga? *flinar* Jag har tidigare på MODO:s GB tippat DIF och MODO till final i ES 02/03 så jag hoppas verkligen på "roliga" matcher i höst/vinter.

Förresten, spelar du som back, forward eller målvakt? Jag vill veta så mycket som möjligt om mina hockeyidoler så detta är väl en bra början........

hälsningar/supportern
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami:

Slutar nog med att man ser matchen, men oftast tycker jag dessa matcher mitt i sommaren brukar vara lite sega och ingen vågar tackla eller så. Men det blir ju oftast en eller några snygga dragningar och oftast mycket mål.

Så jo jag lär nog gå på matchen men är inte säker på om jag skulle tycka den var roligare att se än en vanlig seriematch mot Dif.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Bragd-Birger:

Ja, Zäta ja. Han går ju inte av för hackor han heller.

Min absolut största idol är dock Foppa.

Näslund & Co är det naturligtvis också kul att få se live. En av Sedinarna har jag faktiskt sett live en gång förut i gallerian i Ö-vik fast då var det ju inte fråga om hockey förstås. Fråga mig inte om vilken av bröderna det var bara, kan inte skilja på dom!

Heja Foppa, Zäta, Näslund & Co!
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Taddy:

Va synd! Men det går väl fler tåg.........

Du kan väl kontakta mig när det blir dags för dig att gå på is. Jag har alltid plats för en favvo till. *ler*

Annars så menade jag ju han som till vardags spelar i Colorado (kolla in min profil)

Ska du inte ens se matchen?
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami: Ja, och förutom Zäta får du ju se andra hyfsade spelare. Som Näslund, Foppa m fl.
Kommentera

Sv: Himmelska höjder!
Ami:

Nu har jag avböjt att vara med och spela så du får väl inte se din idol denna gång heller. *ler*
Kommentera

Himmelska höjder!
Japp!!!

Är numer lycklig ägare av 3 st biljetter till matchen MODO-NHL Icebreakers.

Tänk att äntligen få se sin största idol på is i en rink där man själv befinner sig!

Gissa vem som kommer att ha ett leende på läpparna hela sommaren...... även om det regnar.

Den 10:e augusti kommer jag till Ö-vik.

YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

96154 · »