1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480513 inlägg · 4078 ämnen

MODO - Växjö

1646921 · » Till forumet


Sv: MODO - Växjö
Sven Tuta: Står inte så pass nära någon i eller runt laget för att tycka något om ledarskapet. Lätt att tycka och tänka om grabbarna som står med kostymerna i båset, även om jag anser att det finns taktiska saker att ta tag i så finns det flertalet fans som inte håller med om det jag tycker och har andra åsikter. Jag litar på att det jobbad professionellt kring laget och att de som är anställda att styra laget gör det på ett bra sätt.
Att Torp sprider puckar omkring sig är Torps fel, att grabbarna inte vet hur man tar sig in i offensiv zon under PP är en mental blockering som jag inte tror tränarna kan göra mycket åt utan bara hoppas att några mål kommer och självförtroendet efter det, nu kanske vi får in en kille som kan styra upp det. Att några spelare inte gör sitt jobb kan heller inte Forsberg lastas för, visst kan vi bänka spelare mer frekvent, men själv tycker jag att vuxna människor som är avlönade för att uppträda proffesionellt också ska göra just detta eller hitta en annan sysselsättning.

Nej nu ser jag fram emot nästa match och hoppas att vårat nyförvärv höjer laget.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
hanzon:Ha ha, typ så var det. Hur som vid tredje generation brukar det gå åt pipsvängen.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

hanzon:

Kostar förmodligen mer än vad det smakar.

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
S-vikaren: Simon Önerud måste bli kvar, den enda som var positiv ikväll, Ja på hela hösten har han varit tongivande i laget.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Sven Tuta:Var det så här "Farfar förvärvar, sonen förvaltar, sonsonen fördärvar"
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
ULTIMAVICI:Märkligt att vi inte på två säsonger inte kan få till ett PP som är värt namnet. Håller med dig om mycket där, vi ser att Thorp är väl den som har mest indianer på sitt konto. Men i pressen höjs han till skyarna. Man undrar ibland vilken match de ser (se Aftonbladets matchrank). Vad är din syn på ledarskapet?
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

ULTIMAVICI:

Det skickar fel signaler till eventuella nyförvärv till denna eller kommande säsonger, om vi skickar iväg en spelare som gör en dålig säsong. Vi fans och de ansvariga i föreningen var nöjda över Torps prestation förra säsongen. Det belönades med ett nytt kontrakt.
Han har spelat väldigt dåligt denna säsong. Men att skicka iväg honom för det, känns inte bra. Bättre att se till så att han hittar tillbaka till formen från ifjol.
Han var inte perfekt ifjol, men tillräckligt bra för ett nytt kontrakt. Man vill satsa på Torp. Bättre att göra sig av med Roche som har högre lön, och matcha Torp mindre.

Bort med Påhlssons och Roche lönekostnader. In med en kreativ center och en stabil back. 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Men om laget vi har är det som skall avsluta denna säsong så är jag nöjd om vi kan få ett PP som iaf kommer upp i en anständig nivå, då har vi iaf en liten chans att nå play in.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Sven Tuta: Problemet är egentligen litet men ändå stort. Med den generationsväxling och satsning på unga spelare som vi är inne i så blir ansvaret på de äldre mycket större och värvningarna av rutinerade blir helt avgörande för att klara av en sådan fas. Nu blir misstag så mycket större då vi match efter match är tvungna att spela på marginaler och balanserar på en tunn tråd.
Mitt drömscenario vore att få Påhlsson att bryta sitt kontrakt och sedan skicka Torp. Då skulle vi ha möjlighet att ta in en backklippa. Problemet är att juniorerna är tvungna att ta allt för stora roller istället för att växa in och utvecklas på seniornivå.
Med en tryggare defensiv skulle juniorerna och resterande spelare kunna spela ut mer och våga bryta mönster än mer. Nu ser det mest ut som ett ostämt piano som hittar en ren ton allt för sällan.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
ULTIMAVICI:Vad tycker du är problemet? Du brukar ha sunda åsikter
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

hanzon:Visst är det ett företag. Det är det som är nackdelen att ta in gamla polare, spelare eller andra personer som på något annat sätt har nära anknytning till Modo. Känns bra men det är lite som att kissa i sängen. Finns väl hur många exempel på när företag ärvs generation efter generation. Kan bli bra, men det många som går i backen tack vare inavlet. Inavel ska man akta sig för (kan få 12 fingrar på varje hand :-)).

Hur är ordspråket lyder nu igen: Förvärva-Fördärva (kommer inte ihåg hela ;-)).

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Försök ta en diskussion med Påhlsson nu och kolla om man kan bryta kontraktet redan nu om han funderar på att pensionera sig efter säsongen. Då har vi kapital att värva vilken spelare vi vill på marknaden.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

Sven Tuta:

Johan Davidsson sa något liknande i en intervju förr: Det kan se ut som att man inte riktigt försöker, men det är för att spelet och laget inte kuggar ihop för dagen.

Nog försöker spelarna göra sitt bästa. Men något stämmer inte. Det har inte funkat på en och en halv säsong. Frågan är varför? 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Sven Tuta:I stort sett så är det ju ett företag, frågan är om det är för känsligt för vissa att göra en förändring?
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
hanzon:Kan vara så, inte lätt att bråka med en polare. Jag ger inte upp så lätt heller, men hade detta varit ett företag med en handlingskraftig ledning nog hade vi fått se på förändringar i leden. Det är för tafatt.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

Sven Tuta:Du har rätt i det räknar upp (även sämst på att skjuta) här. Det kanske sitter i väggarna, för mycket inavel. Det kanske var magstarkt av mig att säga så, men det vete faan om det inte är det.

Men som sagt va, är man modoit så ger man inte upp.

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Sven Tuta:Dessutom byter vi kapten mitt i säsongen! Det ska bli intressant att höra förklaringen till bytet, men det är inga positiva vibbar iallafall.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

Steken84:Jag är väl den störste pessimisten här inne, men statistik kan man inte blunda för.

- Vi släpper in mest mål
- Vi har flest 2-minutare
- Vi har sämst boxplay
- Vi har sämst powerplay
- Vi gör flest indianare
- Vi ger motståndarna flest frilägen i pp (känns såå iallafall)
- Vi är sämst på att stänga matcher
- Vi har använt flest juniorer (båda bra och dåligt)
- Vi ligger i botten av tekningsligan (förmodligen bland de sämsta)
- Vi tappar alla viktiga matcher (säg inte till att det gäller en sexpoängsmatch) 
Finns säkert flera parametrar till som vi är sämst på.

Då det gäller uppsidan hittar jag inga argument just nu.

Då är frågan, vad beror detta på?
Spelare eller ledarsidan? Eller kombination?

Har hela tiden tyckt att detta är ett ledarskapsfråga. Har man inte lyckas med många av dessa nedsidor på en och halv säsomg, då bör man nog fundera på åtgärder. Vi kan värva in spelare med enligt min åsikt kvarstår problemet. Det måste hända något på ledarsidan. Titta på Skröder sitter i båset och skakar på huvudet när Jonas L. blir utvisad. Detta händer inte i en grupp i harmoni. Jag kan ha fel.

Vad är eran åsikt?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MODO - Växjö

Steken84:

Vem ska spela istället? Genomsnittlig vikt i J20-laget ser ut att vara 80kg. Lättviktare hela bunten.
Spela vissa backpar mer och andra mindre. Beställ enklare spel av Torp. 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
S-vikaren: skicka bort torp oxå. Inne på många baklängesmål. Är oduglig att rensa bort puckar
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

Rytter:

Helt riktigt. Roche är en spelare man har höga förhoppningar på. Man betalar stora pengar för honom, medan Nättinen kostar inte alls lika mycket och hos honom hoppas/hoppades man att det skulle bli ett bra förvärv.
Att hitta en ny klubbadress på Roche bör vara högprioriterat av flera skäl. Ekonomiska och sportsliga. Det finns inga anledningar att fortsätta spela honom. 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Jag undrar om Cmore har fått kommentatorna på FAS 3, så jävla usla på att kommentera. Synd att man inte kan höra via Sporstats app, den ligger några sec före.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

J F K:

Den värvning i år jag är mest besviken på är Roche. Han tillför absolut noll, han är långsam, spelar omständigt, kostar förmodligen en del också. När han inte ens har en uppsida i PP och styr och plockar poäng där är han fullkomligt onödig i truppen. Är bra mycket mer besviken på den värvningen än t.ex Nättinen. Hade varit bättre att skeppa honom och behålla Kauppinen. 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
ULTIMAVICI: otippat att torp är inne på avgörandet!! Vi kommer aldrig att lämna botten om vi tappar dessa matcher
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Nä... Det här med 3 mot 3 känns sådär. Vist blir det mkt chanser och så. Men det blir ju bara massa en mot en. Typ korpinnebandy. Inget passningspel att tala om. Aja.
Nylander lär ju trivas när han får spela det.

Jävla sur förlust. Hur kunde Skröder missa?
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Rytter:Och nu ska vi strax få höra att vi måste spela  i 60 min och inte i 15 min bla bla bla bla bla bla.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Visst är vi ett stukat lag med 4 ordinarie borta, men att vi ständigt kastar bort poäng oavsett manskap är så fruktansvärt jävla tröttsamt.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Hela föreningen stinker i nuläget loosers. Vad som än händer vet man att Modo kommer att hitta sätt att förlora på.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

J F K:

Ja det där var fan parodi. Varför kan inte en match få sluta oavgjort och 1p var?

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K:Idioti utan dess like. Totalt oseriöst.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: tre mot tre känns som mer pajaseri än straffar. Det är ju inte hockey.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

J F K:

Ja det är märkligt, alla lag skapar sådana chanser på oss, men vi lyckas aldrig med det. 

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Steken84: Torp älskar att bjuda på mål. Att han inte sparkats all världens väg är ett mysterium.

Jaja 2 poäng så är jag iaf nöjd.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Som vanligt bjuder vi på det. Kanske målet var lite ok då det var rätt fri sikt, men Växjö har bjudits på tusen chanser för att vi dräller så mycket med pucken i egen zon. Från att ha varit äckligt stressande så har vi nu blivit passiva och låter Växjös backar få hur många chanser som helst då de är helt fria på blå.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Steken84: Lugna dig.
Aja tycker ändå vi gör en ok match. Alltid surt att tappa på slutet. Men det kändes ju rätt väntat tyvärr...
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Steken84: hur svårt kan det vara att lobba ut pucken ur zon ers jävla nollor! Dra åt helvete era jävla sopor. Torp kan dra åt helvete
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Konstigt att vi inte har två bra tekare inne.
Grattis. Passivt och förväntat. Den där backen på sovande sidan får en miljon avslutschanser per match.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: hur kan man släppa 2 frilägen i eget pp? Fan i helvete hur man slarvar när man ska ut med pucken ur egen zon! Powerplay är det sämsta någonsin. Det är svårt att vara en man mer. Avgå
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Monno: Nope. Man ser ut att lämna Skröder och någon annan högt, vilket gör att ganska få spelare har fart. Stör man bort den tydliga passningsvägen så har vi noll alternativ. Idioti.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Är ju som att dom inte har en aning om hur dom ska agera.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: De två sista pp är nog de sämsta vi haft på hela säsongen.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Vårt PP är allt annat än bra... Ebba det ger är att vi går ner oss i tempo.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
supertr?tt: I och med att Lehtivouri krockar med honom så är han inte tillräckligt ren.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: Inte bra passningsspel idag heller. För mycket dräll som vanligt. Bättre försvarsspel utan puck docl

Såklart att det inte var straff då Lehtivouri dels är nära och att växjökillen inte hade kontroll på pucken heller.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

J F K: Jag hade inte gnällt om Växjö fått straff där.

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Forsberg 1978: Jo, det är så vi ifrågasätter från dig? Helt obegripligt.
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
J F K: ????
Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Rytter: Men det känns makabert att bli kallad enögd när vi erkänner att domarnas misstag gynnade oss.

Sedan var det en oerhört tydlig interference vid deras reducering. Hedman blir tacklad långt innan han hinner ta pucken av en spelare som inte gör det för att ta pucken själv. Misstänker att domarna inser att utvisningsstatistiken är ojämn så det ska mycket till för att vi ska få ett till pp...
Kommentera

Sv: MODO - Växjö

J F K:

Finns vettiga Brynäsare också alla är inte som Huge.

Kommentera

Sv: MODO - Växjö
Forsberg 1978: Jo, vi måste vara höjden av enögdhet när vi erkänner att domarna gjorde fel så vi kvitterade. En brynässupporter skulle aldrig erkänna något sådant om sedan man kan bevisa det.
Kommentera

1646921 · »