1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482654 inlägg · 4079 ämnen

Mora - MODO Hockey 2005-12-28

« · 643381 Till forumet


Sv: Mora - MODO Hockey 2005-12-28
Albert Hall: Texten som ante publicerade med hjälp av ctrlc ctrl v läggs ut i ÖA imorgon onsdag därav tisdag igår.
Kommentera

Sv: Mora - MODO Hockey 2005-12-28
Modoante: Tisdag hela veckan?
Kommentera

Sv: Mora - MODO Hockey 2005-12-28
MODO Hockey åkte på tisdag förmiddag till Mora, tränade i FM Mattsson Arena i går kväll (tisdag).
Laget:
Målvakt:
60 Karol Krizan
(30 Mikael Zajkowski).

Backar:
3 Mattias Timander,
5 Hans Jonsson,
6 Tobias Enström,
7 Jesper Damgaard,
24 Vladimir Sicak,
43 Niklas Öhman.

Forwards:
11 Pasi Tuominen,
13 Morten Green,
15 Andreas Salomonsson,
16 Rastislav Pavlikovsky,
18 Peter Öberg,
19 Mikael Pettersson,
22 Tommy Enström,
27 Johan Nilsson,
28 Miloslav Horava,
39 Per Svartvadet,
40 Magnus Gästrin,
89 Jan Pardavy.

Kommentar
Kommentera

Mora - MODO Hockey 2005-12-28
Mora - MODO Hockey
FM Mattsson Arena
2005-12-28, kl 19:00


Kommentar

Harald Lückner: Nu ska slutspelsplatsen säkras

Dags för spel igen för MODO Hockey efter ett långt - och välbehövligt - uppehåll. Mora IK borta handlar det om i nystarten, sedan Färjstad hemma dagen före nyårsafton.
Vad har ni gjort under uppehållet, Harald Lückner, ansvarig coach?
- Tränat förstås. Och vi har tränat riktigt bra fram till 21 december. Sedan blev det ledigt i fyra dagar och på annandagens kväll återsamlade vi laget.

Karol Krizan och Rastislav Pavlikovsky har spelat med Slovakien, Miloslav Horava med Tjeckien under uppehållet. Formen hos dessa?
- Milo var här före jul och hann med ett par pass med laget. Han gjorde ju några mål för Tjeckien och verkar ha konserverat formen bra. Krizan är det inga problem med utan han har i stället fått en rejäl tändning på uttagningen till OS. Det var ju hans dröm och nu fick han betalt för sin fina höst. Pavlikovsky fick utgå i landslaget efter ett byte då han skadades, det var den gamla ledbandsskadan som gjorde sig påmind. Det är dock igen fara med "Rasti", han såg fräsch ut vid träningen på måndag kväll.

Superkeepern Krizan såg förresten ut att vara i bra form han också då han återkom till Örnsköldsvik på annandagen.
- OS-uttagningen var en enorm kick för honom. Där är jag övertygad om att han får spela också, har svårt se att slovakerna ska ha två målvakter som är bättre!

Men fyra spelare i JVM - backarna Hedman, Viklund och Wargh samt centern Hellström - får du klara dig utan.
- Så är det och det är bara att gilla läget. Vi har sonderat terrängen på eventuella allsvenska lån, men det har visat sig svårt då de också spelar för fullt.

Många juniorer på din träningen under uppehållet förstås?
- I stort sett halva juniorlaget, men det är bara bra. Johan Nilsson har främst imponerat här och han går in i laget när nu Hellström är borta. Sedan tar vi med Niklas Öhman, född -87, av de backar vi testat.

4-1 borta, 5-2 hemma mot Mora så här långt.
- Inget som ska invagga oss i säkerhet nu hoppas jag. Mora blir en tuff match och de har verkligen imponerat. Där ser man hur långt man kan komma med bra lagmoral, en bra tränare och förmågan att kriga i 60 minuter.

Målsättningen nu då serien nystartar med 16 intensiva omgångar fram till OS?
- Att vi så snabbt som möjligt ska säkra en slutspelsplats. Skulle vara toppen att kunna använda OS-uppehållet till intensiv och bra träning inriktat på ett bra slutspel.

Inga skador i övrigt?
- Peppar, peppar, men nej. Svartvadet vilade i tio dagar sedan det konstaterats en spricka i hans skadade fot. Men också han är fit for fight nu och tränade i måndags kväll.

Noterbart om laget
Noterbart 1: Truppen är helt skadefri.

Noterbart 2: Junioren Niklas Öhman debuterar i elitserien mot Mora, moderklubben är Sollefteå - därför passar det bra att han övertar nummer 43, som Lars Jansson tidigare hade, också f d Sollefteå som bekant - och han valdes till bäste back i TV-pucken 2002.

Noterbart 3: Trots att MODO har fyra spelare på JVM i Canada ställer man upp med tre juniorer mot Mora, Tommy Enström, Johan Nilsson och debuterande Niklas Öhman. Totalt har tränare Lückner luftat t i o juniorer i höst.

Noterbart 4: Efter hemmamötet med Färjeastad nu på fredag - årets näst sista dag - spelar MODO inte förrän 5 januari (Luleå hemma) igen, vilket förstås passar bra med tanke på JVM.
Kommentera

« · 643381