1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483747 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #105593

Sv: Socker-Conny
Albert Hall: Snackar vi HIF:s sparkning av Sören Cratz nu?

Jag tror att det HIF gjorde kommer ge en väldigt BESK smak i munnen på dem som förening ett bra tag framöver. Sören Cratz är en väldigt speciell personlighet, det måste dom ha vetat om innan. När laget vinner är han jublande glad, och när de förlorar kan han ryta till ordentligt. MEN, när han inser att laget har förlorat mot en övermäktig motståndare så applåderar han lika ofta motståndarlagets spelare och tränare. INTE bara Hammarby.

Resultatmässigt har kanske inte HIF motsvarat förväntningarna, men det behöver inte alls bara bero på tränaren. Flera av nyckelspelarna är sålda eller skadade. 2-6 mot ett (säkerligen underskattat) Landskrona gav de flesta spelarna en knäck i självförtroendet som verkade hänga i ett par veckor.

Jag förstår att Helsingborgsfansen spontant blir förbannade. Men jag tycker inte den enskilda hyllningen som Hammarby gav Cratz borde renderat i annat än en varning eller tillsägelse. Det måste ligga ytterligare något bakom beslutet att kicka Cratz. Men det är helt klart HIF:s problem. Vill de punga ut pengar för tränare som inte längre tränar laget så får dom väl göra det då!

HIF bör dock veta att jag tror minst 80% av de neutrala fotbollssverige kommer att ta Cratz parti i denna fråga. Klart att Cratz gjorde ett övertramp när han sprang ärevarv, men som sagt i stundens hetta måste man få ta mindre övertänkta beslut ibland, utan att man ska behöva straffas för det efteråt. Det finns ju mängder av hockeytränare som fortfarande långt efteråt hyllas av sin "gamla" klubb. Ska MIF kicka Bäckman bara för att han får applåder när han besöker Kempis??

Egentligen hör inte denna debatt hemma här. "Allmänt snack" vore ett bättre forum. Men nu har jag skrivit av mig så räkna inte med några fler "spamningar" från min sida.
Kommentera