1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483072 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1211338

Sv: Kempehallen
Wayne Gresky & spud: Jag ser honom inte nämna något om vilka besparingar på driftskostnaderna de har övervägt. Det tycks bli allt mer av en personlig prestigesak för honom. Snacket om att konstruktionen inte tål snö på taket är en ganska lustig grej, då det fanns en akut rasrisk redan i Februari 1994, då det var ett snöfall som gav 0,8-1,0 meter blötsnö på något dygn i Ångermanland. MoDos spelare och kanslipersonal skottade taket, rasrisken försvann, och man kunde spela ett berömt slutspel någon månad senare.

På de 15 åren som följt har ingen diskussion om ombyggnad av taket förts, rimligen därför att situationen inte uppstått igen och man lärde sig att den gick att lösa på ett enkelt sätt.

Hur som helst är inte Ö-viks kommuns största problem att kapa sina kostnader på lång sikt, det är att inte fortsätta tillsätta politiker som gödslar privata initiativ med 100-tals miljoner i riskkapital efter envist sol- och vårande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kempehallen
Så är man då i rivningstagen igen. Riva Kempehallen och bygga en ny hall "i anslutning till Fjällräven Center", kan det verkligen vara en vettig idé? Var hade man tänkt bygga den hallen? Om man bums måste bygga nytt är det ju mindre smart att stjäla parkeringsplatser från arenan. Man kan väl lägga den någon annanstans, för plats borde det väl finnas både här och var runt stan? Eller ännu hellre inte riva alls?
Kommentera