1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481752 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1300743

Sv: Apropå ingenting...
Et tu Brute: Jag var inne på just det där i bloggposten från hösten 2008 som jag nu hittade igen - det är en helt ny åskådarkultur som KHL håller på att bygga i rysk ishockey. Siffrorna vi nu ser är, precis du skriver, historiskt höga och ett helt koppel av lagen slår ju nu i sina kapacitetstak.

Mecenatskapet i den ryska kulturen är en stabiliserande, riskminskande faktor för KHL - inte en belastning eller ett hot. Det är den biten som svensk kvällspress helt har missat. Slår de andra intäktsfaktorerna allt bättre ut så är mecenatskapet bara ytterligare en faktor som ger en konkurrensfördel gentemot NHL.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Björn W:

Något som det annars är svårt att få grepp om är TV-rättigheterna. Ligan har ju sin egen kanal, KHL-TV, som har samtliga rättigheter i Ryssland.

Här har man utnyttjat de olika tidszonerna och kan erbjuda direktsänd hockey under större delen av eftermiddagen och kvällen, medans man vevar repriser övriga delen av dygnet.

Vad man omsätter och vilka tittarsiffror man har verkar helt omöjligt att få reda på, inte ens ryssar som jag frågat har lyckats hitta något av värde.

Dock så kan det inte vara någon större hemlighet, att det är här de stora intäkterna ligger i framtiden. När den exklusiva arenaidrotten, med valmöjlighet, blivit var mans egendom hemma i tv-fåtöljen.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W: Jag tycker dock fortfarande att det är märkligt att publiksiffrorna i KHL är så pass låga som de är, dels med tanke på att städerna med svenska mått oftast är väldigt stora, bara i Moskva bor det väl fler personer än i hela Sverige, och dels med tanke på de låga biljettpriserna. 60-70 svenska kronor lär inte vara ovanligt av vad jag har läst, och ibland så billigt som dryga 20 kronor, till exempelvis hos SKA St. Petersburg.

Deras snitt på drygt 5600 åskådare anses ju vara en ganska dålig siffra i Fjällräven Center (även om vi varit bortskämda på senare år eftersom Kempehallen inte ens tog in så många de sista åren), och då bor det ju trots allt över 4,5 miljoner invånare i den staden. Så endera är publikintresset där väldigt lågt, eller så är det väldigt högt här i Sverige om man tar städernas storlek som jämförande faktor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W: Förklaring till denna manöver med aktierna?
Kommentera