1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1330118

Sv: MODOs ekonomi
Björn W: Ähh, skit i vilka matcher som är kvar nu innan kvalserien börjar. Jag drömmer mig bort istället. Året var 1976 och jag övernattar hos farmor och farfar på Mästargatan i Nyland. Jag hade precis fått ett par sprillans nya CCM Bobby Hull-grillor, ska kolla om det finns att söka på Google och lägga in en najs bild pårom. Hittade en skitfin bild nu;

www.americanmemorabilia.com/pics/59759_01_lg.jpg

Men i alla fall, invigningen av grillorna gjorde jag på Nylands dåvarande månskensrink, tror t o m att Nyland hade konstfruset redan då, rätta mig inte om jag har fel.

Snön vräkte ner, det minns jag i alla fall, det var jag mot den övriga Nylandsvärlden. Jag spelade i mitt egna lag, helt allena mot 12 stora och starka Nylingar, tja dom var säkert en 5-6 år äldre än mig också och gav mig rejält med stryk så jag gick hem med näsblod och avslagen framtand och grinade till faffa och famma, som självklart tog mitt parti.

Farfar följde då med tillbaka till månskensrinken och slog den ådriga Ådalsnäven i målburen och röt till på allvar, alla lyssnade. Vi delade sedan lite mer jämna lag och jag fick nya kompisar över en kväll, näsblodet och min halva tand var redan glömd.

Nyland har en särskild plats i mitt hjärta som du kanske nu förstår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODOs ekonomi
Johnny Hazard: Mycket fin historia, det påminner lite grann om tacklingarna man fick när man fick för sig att komma till hockeyträningarna i Leksandslandskapet iförd MoDo AIK-replica, i de gamla kvalserietiderna på 80-talet.

Malmö fanns det barn som hade börjat hålla på då också. Nu håller man inte ens på Malmö i Malmö. Det är rätta tider för fåglar att börja falla från skyn...
Kommentera