1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474670 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1337462

Sv: ZZZ-tråd
Ambroo: Många tyckte att Foppa borde haft priset när han vann skytteligan i slutspelet trots att laget inte ens gick till final via 27 poäng på 20 matcher (den gången hade han inte spelat en enda grundspelsmatch, utan kom helt utan matchtempo med till slutspelet ). Den gången stoppades han av att laget var för dåligt för han hade med största sannolikhet fått Conn Smythe om Colorado vunnit den avgörande semifinalen, men som du säger så är det en lite löjlig diskussion. Bägge två har varit grymt bra i NHL.

Det finns en massa olika faktorer. Foppa fick alltid sämre kedjekamrater än Sakic och det var när han vann poängligan med Tanguay och Hejduk. Annars var det stjärnor som Ville Nieminen, Adam Deadmarsch och liknande som lyftes (Och kom inte dragandes med Kamensky, för förutom säsongerna med Foppa så hade han en rätt medioker NHL-karriär). Zäta har å andra sidan inte alltid spelat med Datsyuk eller heller varit den som fått de bästa kedjekamraterna. Tar man Sudden så har han alltid spelat i ett sämre lag, men samtidigt så har han till skillnad från Foppa och Zäta alltid varit den center man byggt laget kring vilket definitivt varit en fördel.

Kort sagt är det oerhört svårt att jämföra spelare då kedjekamrater, lagets styrka och en massa andra saker spelar in.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ZZZ-tråd
J F K: Det man dock kan konstatera är att Sudden tveklöst haft betydligt sämre kedjekamrater än Foppa och Zäta. Det var under många år en av de stora "snackisarna" i Toronto, bristen på spetsspelare i deras "leading-line" med Sudden.
Kommentera