1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480173 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1349117

Sv: Hur gör Foppa?
J F K:

Jag tycker ändå att det är lite märkligt att beslutet kom så fort. Ju mer jag tänker på det, desto mindre tror jag på snacket om att inte kunna försvara sig själv eller känningar i ljumskarna. Visst, det är säkert en bidragande faktor. Men hade han gått ut direkt och stänkt in tre poäng per match och gett hela laget en nytändning, så hade han knappast fattat det här beslutet. Åtminstone inte så snabbt.

Jag tror att moroten hela tiden har varit att få komma tillbaka till NHL och visa att han fortfarande håller världsklass. Någonstans fanns nog NHL i bakhuvudet när han skrev på för MoDo också, det vill säga att han innerst inne var inställd på att problemet skulle lösas och att han skulle kunna åka tillbaka.

Men han fyller 38 i sommar. Även om han har haft ruskigt bra balans, så har han aldrig varit någon raket. Samtidigt så har de nya regeltolkningarna i NHL gett större utrymme till små snabbskrinnande tekniker, som Martin St. Louis. Foten känns säkert bättre än den har gjort på sju år. Men även Peter Forsberg åldras. De verktyg som han har använt för att kompensera för den haltande skridskoåkningen, är inte längre lika effektiva. Han insåg nog helt enkelt att han aldrig mer skulle kunna gå in och dominera i en NHL-match... Att han aldrig skulle nå upp till den nivå han kräver av sig själv.

Jag tror säkerligen att hans fot är tillräckligt bra för att han skulle orka med att spela 55 Elitserieomgångar och krossa allt motstånd i poängligan i Sverige. Men Peter vill inte vara riktigt bra, han vill vara bäst. Och framförallt vill han vinna. Så på något sett har han slut på alternativ, även om foten faktiskt är bättre än på sju år.

Inom mig finns det en liten strimma hopp att någon skridskotillverkare som löser problemen till 100%. En lösning som är så bra att inte ens Peter klarar av att stå på sig. Sagor förtjänar bättre slut än så här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hur gör Foppa?
Bad_Brett:

Personligen tror jag att Peters flickvän Nicole har spelat en helt avgörande roll i sammanhanget.

Man ska helt enkelt inte ha långa förtroliga samtal om sport och manliga intressen med det motsatta könet, det brukar aldrig sluta bra eftersom dom ofta inte förstår varför man utsätter sig för t.e.x fara att skadas.

Min flickvän kan inte heller förstå varför jag vill spela hockey, ha en sportbil, leka krig o.s.v. Skulle hon få vara med och bestämma hade det snabbt bytts ut mot cafekvällar och parmiddagar.
Kommentera

Sv: Hur gör Foppa?
Hehe. Five stages of grief, anyone?
Kommentera