1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480538 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1369481

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
bisterfinnen: lugn nu, för första gången på Iaf. Väldigt länge så har jag konstaterat att Arnio faktiskt har en poäng. Challe spelade dump and chase redan i timrå utan större framgång dock hade dom ett snabbare spelarmaterial och hade bättre förutsättningar för de och tog sig iaf till 3 raka slutspel. Modo har inte ett snabbt spelarmaterial och därför blir ofta chase spelet värdelöst. Dock tycker jag modo senast försökte spela långa pass igenom mittzon och därmed undvika att få dumma kontringar på sig vilket jag tycker modo lyckades kanonbra med, dock blir rörelsen och passningspelet hos forwards lidande i uppspelsfasen men vi fick heller inga 2mot 1 och 3 mot 2 som vi fått på oss jämt förut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Berka:

Faktum är ju också att Växjö hade maxflyt och 100% utdelning igår, det går inte att komma ifrån. Modo vinner 9 av 10 mot Växjö om matchbilden är som igår.

Växjö hade kanske 1-2 riktigt bra chanser på hela matchen, där räknar jag inte in målen som berodde mer på tur och slump.

Mål ett är en puck som slängs in på mål i blindo från hörnet och som träffar både Tollefssens och Tarkkis skridskor innan den går i mål.

Mål två är en puck som en Växjöback panikräddar på blå och slänger ned mot mål på måfå, otroligt nog studsar den ut till den enda övriga Växjöspelaren i Modozonen.

Modo slängde iväg ett 25-tal liknande puckar utan utdelning. Utöver detta hade man minst 10 kvalificerade målchanser b.l.a 3 kanonskott från mitt i slottet, en puck som Bartecko i princip bara ska lägga in i tom kasse och även ett par grymma räddningar av "Aschelfelt" .

JA JAG VET, man har inte haft otur hela säsongen. Men igår hade man fan det!


Jag brukar vara en av de mer kritiska här på forumet men faktum är att Modo är bättre än övriga kvalserielag och dom har i varje fall försökt lira hockey. Växjö och Rögle är som amöbor som bara kan överleva om dom har ett värddjur som dom kan få energi och näring av.

Finns det någon sorts rättvisa här i världen så fixar Modo detta ändå.


Bisterfinnen: Det finns ett motdrag, det kallas 1-3-1  och användes som du minns flitigt på 90-talet.

Ställ upp 1-3-1 i mittzon och låt Växjö försöka vara kreativa, vinn pucken innan egen blå och spelvänd innan dom hinner sortera ut.

TRÅKIGT: Ja, definitivt
EFFEKTIVT: Ja, definitivt

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera