1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480546 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1369505

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Berka:

Faktum är ju också att Växjö hade maxflyt och 100% utdelning igår, det går inte att komma ifrån. Modo vinner 9 av 10 mot Växjö om matchbilden är som igår.

Växjö hade kanske 1-2 riktigt bra chanser på hela matchen, där räknar jag inte in målen som berodde mer på tur och slump.

Mål ett är en puck som slängs in på mål i blindo från hörnet och som träffar både Tollefssens och Tarkkis skridskor innan den går i mål.

Mål två är en puck som en Växjöback panikräddar på blå och slänger ned mot mål på måfå, otroligt nog studsar den ut till den enda övriga Växjöspelaren i Modozonen.

Modo slängde iväg ett 25-tal liknande puckar utan utdelning. Utöver detta hade man minst 10 kvalificerade målchanser b.l.a 3 kanonskott från mitt i slottet, en puck som Bartecko i princip bara ska lägga in i tom kasse och även ett par grymma räddningar av "Aschelfelt" .

JA JAG VET, man har inte haft otur hela säsongen. Men igår hade man fan det!


Jag brukar vara en av de mer kritiska här på forumet men faktum är att Modo är bättre än övriga kvalserielag och dom har i varje fall försökt lira hockey. Växjö och Rögle är som amöbor som bara kan överleva om dom har ett värddjur som dom kan få energi och näring av.

Finns det någon sorts rättvisa här i världen så fixar Modo detta ändå.


Bisterfinnen: Det finns ett motdrag, det kallas 1-3-1  och användes som du minns flitigt på 90-talet.

Ställ upp 1-3-1 i mittzon och låt Växjö försöka vara kreativa, vinn pucken innan egen blå och spelvänd innan dom hinner sortera ut.

TRÅKIGT: Ja, definitivt
EFFEKTIVT: Ja, definitivt

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Sawchuk: Tycker det är en lite tråkig inställning att Rögle/Växjö är "amöbor" som inte spelar hockey. Dom har vadå, 30 miljoner mindre att lägga på truppen och slår elitlagen i kvalserien. Om SSK och Modo lyckades hälften så bra med att få ut lika mycket av sina spelare så skulle serien redan vara avgjord.

Den här rättvisan du pratar om skapar man själva, nu såg jag inte matchen igår men vad jag förstår så spelade modo bättre än vad man tidigare gjort mot dessa lag. Du verkar ju vara en snubbe som gillar taktik men tror du ändå inte att det till sist landar i att spelarna inte bara följer upplägget utan också bidrar med dom där sista 20% som utgörs av vilja/jävlaranamma/whatever?

Den här "Vi skjuter massor av skott men får bara inte in den"-förklaringen håller verkligen inte.
Kommentera

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Vi har en för svag trupp.
Vi har en för långsam trupp.
Vi har för mycket vattenbärare.
Vi har för lite spets.
Vi har ingen " Franchise player " Som kan bära klubben och vara bäst när det gäller.

Däremot tycker jag att många men inte alla visar en bra inställning och vilja att fixa denna situation.

Den enda jag tycker riktigt tydligt inte visar den rätta viljan är nog tyvärr Pikkarainen.
Sedan är det flera som försöker men inte duger till som Hållberg och Eriksson.
Kommentera

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Vilket tjat om att Växjö och Rögle spelar så tråkig ishockey. Dom gör det dom kan för att vinna. Hade dom gått ut med öppna spjäll och försökt lira ut oss så hade vi antagligen kört över dom fullständigt, och det låter ju ur deras synpunkt inte så smart.
Kommentera