1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1369526

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Sawchuk: Tycker det är en lite tråkig inställning att Rögle/Växjö är "amöbor" som inte spelar hockey. Dom har vadå, 30 miljoner mindre att lägga på truppen och slår elitlagen i kvalserien. Om SSK och Modo lyckades hälften så bra med att få ut lika mycket av sina spelare så skulle serien redan vara avgjord.

Den här rättvisan du pratar om skapar man själva, nu såg jag inte matchen igår men vad jag förstår så spelade modo bättre än vad man tidigare gjort mot dessa lag. Du verkar ju vara en snubbe som gillar taktik men tror du ändå inte att det till sist landar i att spelarna inte bara följer upplägget utan också bidrar med dom där sista 20% som utgörs av vilja/jävlaranamma/whatever?

Den här "Vi skjuter massor av skott men får bara inte in den"-förklaringen håller verkligen inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö - MODO Hockey 2011-03-30
Olle:

Visst är det så att de sämre ekonomiska förutsättningarna tvingar Växjö att spela efter sitt material men det förändrar inte påståendet i sak. Jag tycker dom spelar jäkligt smart och beklagar att Modo inte hittat ett effektivt motmedel som avgör matcherna innan nerverna börjar spela in.

Mitt förslag att ha en mittzonsfälla för att tvinga Växjö att vara mer kreativa har tyvärr inte prövats. Skulle vara kul och sett hur det utvecklat sig.

Visst är det så att man skapar sitt eget öde men ibland har man helt enkelt också bara otur. Jag tycker att matchen igår var en sådan gång.

Många tjatar om inställning men jag tror det är av okunskap ( ursäkta om jag trampar någon på tårna ).
Försöker man spela ett spel som man inte riktigt behärskar ( Hög checking som bygger på snabba spelare som hela tiden klarar att ligga nära motståndarna ) kan de lätt se ut som brist på inställning.

Spelar man med en hel byggd på sina axlar börjar man nog lätt tänka för mycket och då går saker långsammare. Detta kan också uppfattas som brist på inställning.

Det var många matcher under Elitseriens grundspel där man med rätta kunde ifrågasätta inställningen men under kvalserien har man sett många frustrerade Modospelare som bara vill så mycket att det gör ont.

Sedan finns det som jag skrev tidigare några få undantag.
Kommentera