1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481015 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1381597

Sv: RE-building the future 2011/2012
spud: hahahhahahaha
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012

I bristen på vettiga TV-program satte jag mig ner och gick igenom spelarmaterialet, samt vad jag tycker att vi måste värva. Det känns som att Macke och Foppa har en hel del att slutföra och trots att jag litar på dessa två så börjar en liten, liten oroande känsla att bildas i magen. Fast det kan å andra sidan vara lunchen som gör sig påmind.

Tittar man på målvaktssidan så har vi Tarkki, som var enormt duktig i kvalserien, men hade problem i grundserien. Till viss del beror det på att han fick extremt dålig hjälp av utespelarna men samtidigt stod han inte på huvudet. Bakom honom finns en duktig ung målvakt i Anton Forsberg. Jag har sett Forsberg i J20 och jag är imponerad av hans spel, fast jag tror han behöver en eller två säsonger till innan han kan ta förstaspaden i A-laget.

Målvaktssidan känns som en chansning. Har vi otur med skador kan vi verkligen ha problem på denna position, men om laget tar sig i kragen och spelar en tightare defensiv och hjälper Tarkki bättre så kan det fungera alldeles utmärkt.

På backsidan saknar vi minst två högkvalitativa spelare. Pöck och Tollefsen är två bra backar, medan Westin och Hersley är spelare som ska slåss om platserna 5-7 i vår backbesättning. Timander funderar och Pikkarambo har fått ett erbjudande att ta ställning till. Om någon eller båda av dessa inte skriver på så måste vi hitta 1-2 backar som går in på de fyra topplatserna. Det blir inte lätt.

Framåt hittar jag bara en välkomponerad kedja. Det är Madsen-Andersson-Danielsson (MAD-kedjan?) som jag tror väldigt mycket på. Den här kedjan skulle jag gärna se som tredjekedja i Modo, men frågan är om vi har råd att värva så pass många spelare framåt så att vi kan ha dem som tredjekedja. Jag är rädd att detta är vår andrakedja kommande säsong.

Vår förstakedja består i sådana fall av Skröder och Sundström, samt en spelare att värva. Det står isf mellan Nagy, Axelsson, Sjöström och Thuresson. De två bästa spelarna individuellt är Nagy och Dicken, i den ordningen. Men frågan är om inte Sjöström eller Thuresson är de två som passar bäst i en kedja med Susse och Skröder.

Tredje- och fjärdekedjan består isf av spelare som Svartvadet, Kfop, Byström, Hedman, Hari, Westin och Ryno. Känns inte som något att luta sig mot då det blåser. Därför hoppas jag Ryno får gå (till Leksand?) och att vi fyller ut med bättre spelare. Men, då var det det där med pengarna.

Jösses, jag avundas inte Macke och Foppas huvudvärk kring detta. Den där oroande känslan växte, ju mer jag skrev detta inlägg. Det var alltså inte lunchen. Dämnit!

Kommentera