1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483010 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1382694

Sv: RE-building the future 2011/2012
Lumber Jack: Jag vet inte hur mycket det här "mentorskapet" spelar in. Ulf Samuelsson räknar jag definitivt inte som en av dom största svenska stjärnorna men han är onekligen en coach som har respekt på andra sidan pölen. Angående Forsberg och Näslund så är dom ju TOTALT oprövade. Jag tror säkert att dom kan utnyttja sina kontakter till att dra till sig spelare men jag tror samtidigt att det finns en risk att fans och media överdriver kompetensen hos föredetta spelares förmåga att arbeta på andra sidan båset.

Nu är det ju uffe som ska coacha och han verkar ju som sagt ha respekt men jag tycker ändå att det talar emot Axelsson om man ser fördelar och nackdelar.

Fördelar med att spela i Modo, jämfört med att spela i FBK:

*Ulf Samuelsson har respekt i NHL
*Forsberg/Näslund har inflytande

Nackdelar:

*Modo har en nedåtpekande kurva och måste satsa nytt och fräsch för att hitta "fast mark". Mao det är lite av en chansning.
*FBK är en av dom stora klubbarna, spelar alltid slutspel och går alltid långt. Således får Axelsson exponering i slutspel och drar till sig fler ögon.

(faktum är väl att Axelsson hade fått spela i en 1:a lina i FBK också så det där med att han blir stjärna i Modo och inte i FBK, det köper jag inte riktigt)

Fyll gärna på om jag missat något eller har fel.

Jo en sista sak ang. det här med mentorskap: Om Axelsson vill ha bra mentorskap ska han ju dra över pölen direkt. Han kanske inte nödvändigtvis får en BÄTTRE mentor än Samuelsson men det är ju ingen hemlighet att man utvecklas mer som spelare, ju bättre spelare man spelar med och emot.

Det är närmare till Detroit från Grand Rapids än vad det är från övik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Olle: Du har missat den viktigaste punkten. Modo har av tradition skeppat spelare till NHL som gått direkt in i trupperna. Färjestads pojkar vill jag inte ens kommentera. Detta vet scouterna och jag är säker på att det är en extra fördel om man har Modo på meritlistan när man väl tar steget över pölen.
Kommentera