1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483010 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1384071

Sv: RE-building the future 2011/2012
NuMo:

Att snacka om SM-guld när man var en match från att åka ur Elitserien tycker jag är naivt. Jag litar fullt på deras kompetens, men i ärlighetens namn kommer MoDo ha en av de sämsta trupperna i Elitserien, även om de skulle plocka in 2-3 AHL-stjärnor.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Bad_Brett: Att ha som målsättning att vinna guld och att bli den ledande föreningen låter sunt, och väldigt osvenskt. Det tar väl emot i jantelagens Sverige att säga en sådan sak, vilket är lite olyckligt om man tänker efter. Det borde väl rimligen vara ALLAS målsättning, åtminstone på elitnivå? Även om det bara kan vara ett lag per säsong som vinner guld, så är väl det vad alla borde sträva efter och ha som målsättning. Att alla inte når dit är självklart, men alla borde väl sträva efter att nå dit?

Finns inget mesigare än de tränare som säger i den årliga säsongsupptakten att "vår målsättning är att nå slutspel", för vad händer sen då? Man kommer på åttonde plats och nöjer sig med det? Man har ju då nått sitt mål, att ta sig till slutspel. Ungefär samma sak som att man nöjer sig med att bara vara med i serien och deltaga, inte om resultatet i sig. Så kudos till alla ledare som har som målsättning att vinna och vara bäst, mer vinnarmentalitet i svensk idrott skulle inte skada. Där har vi mycket att lära av nordamerikanerna, som ju anser att andraplatsen (silver) är den första förloraren och inte värt mer än gammalt skithuspapper.

Och vad gäller trupperna, för det första är fjolåret historia, annars skulle vi redan nu komma sist medan Färjestad får hämta hem bucklan och SAIK får hämta hem silvermedaljerna. Men det pågår ju en renovering modell större i laget, och tittar man på de övriga lagen så har ju de flesta lagen faktiskt tappat i slagstyrka jämfört med förra säsongen. Se bara på Färjestad. Regerande mästare förvisso, men truppen de har på pappret just nu skrämmer ingen. Samma med de andra lagen, tycker inte att något lag egentligen gått framåt på pappret utan många lag har ju rentav tappat sina viktigaste spelare.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Bad_Brett: Det här var det som avhandlades kring SM-guld.

"Och guld är en given målsättning direkt, hur mycket drivraft är det att äntligen få det där guldet med Modo?
F: Det är klart man vill vinna. Men det är väl inte direkt samma att vinna som biträdande general manager. Det är väl inte så man får namnet på bucklan direkt, haha.
N: Men det är få förunnat att få vinna SM-guld.
F: Ja, det vore otroligt roligt att få göra det."


Nyström påstår att guld är en direkt målsättning.

Vare sig Peter eller Macke bekräftar den tesen. Däremot finns det kompletterande information i intervjun som ger oss klarhet i att det inte finns någon naiv inställning till framtiden.

"N: Ja, det är bara att titta på de organisationer som är framgångsrika, hur hårt ledarna jobbar där. Det är så det är. Vi bara måste lägga ner den tid som krävs. Särskilt nu när det varit några jobbiga år för Modo.
P: Hårt jobb och att alla drar åt samma håll, det är enda sättet att få till något bra av det här."



Att spela i ES och inte ha målsättningen SM-Guld skulle vara konstigt tycker jag. Om jag nu skulle välja något i artikeln som kan verka naivt så är det väl målsättningen om att bli "DEN ledande hockeyföreningen i sverige."

Hela intervjun utmärker sig i övrigt enligt mig på två personer som verkligen har båda fötterna på jorden och som inser svårigheterna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Bad_Brett: Nu var du väl ändå lite väl kritisk till truppen?
Kommentera