1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1413221

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Sawchuk: Det var inte vad jag skrev, läs igen. Jag skrev att en interference i form av en tackling i huvudet på någon ur "blind side" är värre än en interference. Regelboken säger att spelaren som sist rörde pucken är puckförare, sen blir det väl en tolkningsfråga hur länge detta gäller? Upplys mig gärna annars.

Jag tycker tex att pucken är för långt ifrån Lauritzen och att den ändrar riktning på ett sätt som gör att Lauritzen måste byta färdriktning, därav anser jag att det är luddigt huruvida han är puckförare eller ej. Och nej, jag tycker inte att det är att likställa det med en spelare som dumpat eller skjutit ifrån sig pucken som får en tackling en halv sekund senare. I det HÄR fallet så tycker jag dock inte att det är avgörande för straffet, Madsen tacklar ur blind side och tacklar mot huvudet. Det är värre än en interference i min värld.

Jag tycker att en spelare som får en tackling rakt framifrån (nord-syd) bör ha en högre grad av medvetenhet än en spelare som får en tackling ur "blind side" (öst-väst). För att vara aktiv hockeyspelare så ställer jag mig lite frågande till din koll på terminologin ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Olle:

Jag gissar på att hockeyspelare i regel är urusla orienterare och navigatörer :)
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Olle:

Lauritzen är puckförare, punkt. Man är puckförare till nästa spelare tagit pucken eller 3 sekunder efter att pucken lämnat bladet om ingen tagit pucken. Lauritzen var därmed tacklingsbar. Vad du tycker är helt oväsentligt då det finns tydliga regler att följa.

Jonas Berglund har aldrig rört pucken överhuvudtaget och är ej tacklingsbar, punkt.

Från vilken riktning man kommer är helt oväsentligt i detta fallet. Angående Öst-Väst så är jag inte så benägen att hänga på Wikegårds nya inne-vokabulär som du,

En tackling kan lika gärna vara Blind -Side i det du så gärna vill uttrycka som nord- syd. Ett mycket vanligt exempel är när man åker och väntar på ett uppspel från backen och samtidigt som man tar emot pucken så smäller det från en back som läst situationen och står upp.

Att du anser att en tackling i huvudet på en icke puckförande spelare är mer ok än en tackling i huvudet på en puckförande direktdiskvalificerar dig från att ha spelat hockey i skollaget ens.
Kommentera