1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1413239

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Olle:

Lauritzen är puckförare, punkt. Man är puckförare till nästa spelare tagit pucken eller 3 sekunder efter att pucken lämnat bladet om ingen tagit pucken. Lauritzen var därmed tacklingsbar. Vad du tycker är helt oväsentligt då det finns tydliga regler att följa.

Jonas Berglund har aldrig rört pucken överhuvudtaget och är ej tacklingsbar, punkt.

Från vilken riktning man kommer är helt oväsentligt i detta fallet. Angående Öst-Väst så är jag inte så benägen att hänga på Wikegårds nya inne-vokabulär som du,

En tackling kan lika gärna vara Blind -Side i det du så gärna vill uttrycka som nord- syd. Ett mycket vanligt exempel är när man åker och väntar på ett uppspel från backen och samtidigt som man tar emot pucken så smäller det från en back som läst situationen och står upp.

Att du anser att en tackling i huvudet på en icke puckförande spelare är mer ok än en tackling i huvudet på en puckförande direktdiskvalificerar dig från att ha spelat hockey i skollaget ens.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Sawchuk: Du verkar läst på regelboken, men hoppat över stycket där det står att tackling mot huvudet, avsikligt eller oavsikligt, puckförare eller inte puckförare, är belaggt med minst utvisning, och avstänging och böter...det sissta beror på disiplinämdens lotteriförbund humör...
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Sawchuk:
"Hur kan en tackling i huvudet på en tacklingsbar spelare vara fegare än en i huvudet på en spelare man absolut inte får tackla???????"

Vem är inte tacklingsbar? Berglund?
På min TV så skulle han precis ta pucken när han fick en passning, i allra högsta grad delaktig i spelet.

Tacklingen på Lauritz däremot kommer nästan bakifrån, utan chans för honom att se Madsen. I mina ögon mycket mer respektlöst än Bertilssons tackling. Dansken säger själv att han inte kan rå för att han är större etc, det ger bara mer bensin på elden ang respekt för just den typen av tackling.

Det var ändå inte den värsta grejen igår. Danielssons armbåge i huvet på Calle J bakifrån är ännu värre i mina ögon. En feg handling från en feg spelare!!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Sawchuk: Du behöver inte bli otrevlig bara för att du håller på att måla in dig i ett hörn. Jag tycker att nord-syd, öst-väst är ganska bra benämningar. Om du väntar på ett pass och stirrar bakåt så får du ju skylla dig själv (förutsatt att det är en schysst tackling). Om du har släppt iväg pucken och får en tackling från sidan, där man inte kan förvänta sig att en tackling kommer, då ligger skuldbördan på förövaren. Solklart. Det är ju exakt vad Madsen kommer att bli avstängd för.

Och nej, det är naturligtvis inte oväsentligt från vilken vinkel man kommer eftersom man förväntas se en spelare som kommer rakt framifrån, inte en som smyger upp bakifrån och delar ut en tackling i huvudet.

"blind side" betyder inte att du inte har ögonen på förövaren när tacklingen kommer, det betyder att du inte har en rimlig möjlighet ATT se förövaren när tacklingen kommer.

Återigen, du läser inte vad jag skriver. Jag skrev att en tackling i huvudet ur blind side är värre än en interference. Om du bara vill förolämpa mig så behöver du inte förvränga mitt resonemang, du behöver bara dra till med något okvädningsord så sparar du både dig och mig lite tid.
Kommentera