1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1413577

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
McFire: Ja här var jag faktiskt otydlig, det kan jag medge. Jag tror inte L vet att det är just M som kommer mot honom, däremot är han ju förmodligen medveten om att han kommer att få en kille på sig när han når pucken. Nu är det ju dock så att M byter riktning, från pucken mot L och som sagt: Om en schysst tackling hade delats ut så hade inget hänt av situationen mer än att M hade vunnit puck.

Nu förväntar man sig sällan att bli tacklad i just huvudet, vilket i stort sett är det enda jag tycker är fel med situationen. Interference-situation? Kanske inte. Tackling mot huvud? Definitivt.

Som jag sagt hela tiden, jag tycker att det handlar mycket om när man kan förvänta sig att bli tacklad. Kan man se smällen komma så ligger ansvaret mycket på spelaren själv, kan man inte det så tycker jag att förövaren har det största ansvaret. Speciellt om det är en "blind side". Är det armbågstackling eller huvudtackling så är det "all bets off", då ligger naturligtvis alltid ansvaret på förövaren.

Men om jag tolkar dig rätt så ska det alltså inte utdelas något straff i den här situationen och L får skylla sig själv?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Olle:

Jävla kul träning idag, körde mycket 5-4 och 5-3 i spelform. Tränarna vart skitarga på mig då jag åkte och tacklade spelare utan puck men då berättade jag att man fick det om dom var delaktig i spelet enligt experterna på HS :P

Råkade åka på en kille som stod stilla i boxen också, slängde mig och skrek interference men tränarn som dömde måste varit blind för han bara skrattade åt mig...
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12

Olle: Nu är det ju L som åker in i Madsen, som han dessutom ser komma. Varför tittar du inte på bilderna?

Kommentera