1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1421972

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Oj, du är verkligen så långt ifrån att fatta så det är lika bra att dra streck i debatten. Lycka till i din värld av blommor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
spAps: Jag håller fullständigt med Brett i debatten. Jag tycker som sagt att det är ett skällsord på samma sätt som f**ta, bög, hora eller vad det nu månne vara. Precis som många andra förfasas jag över att sådana ord överhuvudtaget används av vuxna människor, men jag ser inte varför Zigenare skulle vara värre än tattare, idiot eller motherfucker. Det är ett skällsord i stridens hetta.

Det farliga är i mina ögon inte de som kallar en mörkhyad för neger. Det farliga är de som behandlar människor olika på grund av hudfärg.

Sedan så har jag inte sett många kommentarer om hur Rydmark fick håna Molin för att denne hade en missbrukande bror så var i så illa skick att denne dog några år senare. Där handlade det ju inte ens om någonting i stridens hetta, dvs i affekt, utan om någonting som Rydmark innan kollat upp och konsekvent använde för att sätta Molin ur balans. Denne Rydmark fick i oerhört många krönikor beröm för att vara duktig på "trashtalk". Hur det går ihop med kvällspressens etik och moral som plötsligt blommat upp begriper jag verkligen inte. Personligt tror jag att Molin mådde oerhört mycket sämre över det, än Rahimi som säkerligen bara flinade tillbaka gjort.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
spAps:

Fatta vadå? Att människan i regel är ett flockdjur som hellre spottar ur sig färdigpaketerade åsikter än att tänka själva?

För det är ju det allting handlar om. Vi har blivit uppfostrade med att rasism och främlingsfientlighet är begrepp som bara kan bindas ihop med vissa utvalda grupper, som zigenare, judar eller svarta. I regel handlar det om grupper som har blivit förföljda och att vi sedan skall överkompensera genom att tassa på kring dem, men som jag skrev i min krönika förut så är det ingen som kollar snett på Frölunda för att de har en nidbild av en indian som klubbmärke.

Men det kommer säkerligen en dag då det blir trendigt att ta ställning i indianfrågan också. Allting går i vågor och fungerar ända tills någon som jag börjar klaga över inkonsekvensen.

Ena året skall alla prata om hur viktigt det är bensinsnåla bilar, nästa år skall det doneras pengar till något misslyckat biståndsprojekt. Alltid är det moralisk grej som alla skall vara med på och den som står utanför och ifrågasätter rimligheten i det hela, blir alltid överöst med skit.

Du inser förmodligen mycket väl att det ur ett objektivt perspektiv hade varit precis samma sak att skrika "jävla svensk" (eller "jävla finne") till Johan Davidsson, baserat på att han är blond. Precis som någon tog upp kan man tolka bilden på Kalles Kaviar som en nidbild av svenskar. Men eftersom det inte fungerar att tjaffsa om allt på samma gång, är vi selektiva i blodet. Precis som att det inte både kan vara inne med stuprörsjeans och utsvängda jeans på samma gång.

Redigerad kommentar

Kommentera