1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483011 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1429192

RE-building the future 2012/2013

Tycker det kan vara intressant att börja spekulera lite i hur nästa års lag ser ut redan nu. Här har ni mina funderingar förusatt att vi håller oss kvar.

Så som Ritola och Svensson spelar just nu skulle jag kunna tänka mig något sådant här nästa år:

Svensson - Ritola - Danielsson
J.Andersson* - Sundström - Hari
Madsen - F.Andersson - Possler
Byström - Edblom* - Westin

Lehtivuori - Oystrick*
OKT - Wargh*
Ahnelöv - Byström
Bohman - Westin

Tellqvist
Forsberg/Ullmark

*Nyförvärv*

Jonas Andersson
- Personlig drömspelare, alla som har sett Tre Kronor någon gång under de senaste två åren vet vad jag snackar om.

Pär Edblom
- Stor, habil center för en hårt jobbande kedja. Ö-vikskille som varit lite på G till Modo tidigare.

Nathan Oystrick
- Ren namedrop. Producerande AHL-back som torde kunna vara intresserad av att pröva lyckan i Europa.

"Oystrick is an offensive-minded defenseman. He's a good skater, passer, pinches on offense and is comfortable carrying the puck. Oystrick hits well and will fight if necessary. Good slapshot, and good puck movement."
Tommy Wargh
- Nygammal bekantskap som jag ärligt talat inte har någon vidare koll på längre, vore dock intressant att få se honom i Modo igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Gustafsson:

Kanske inte så mycket kedjor utan bara hur en trupp skulle kunna se ut.

Målvakter:

Om inte Djurgården vill ha tillbaka Tellqvist ser jag ingen anledning till varför optionsåret inte ska utnyttjas. Forsberg kanske drar över till Nordamerika, men det känns inte så troligt. Ingen förändring.

Backar:

Ahnelöv är den enda som har ett kontrakt, Tollefsen och Pöck har optionsår som jag tycker ska utnyttjas - frågan är ifall Ole-Kristian och Thomas vill. Utöver detta så ska självklart en förlängning ske med Lehtivuori ifall han är sugen. Ludvig Byström borde få ett kontrakt.

Jens Westin är ett annat dilemma. Jag tycker inte han gör bort sig, men både klubben och Jens kanske mår bra av ett litet miljöombyte? Jag är kluven i dagsläget.

Den som behöver ersättas är Freddy Meyer som jag tror vill tillbaka till Nordamerika. Vill inte namedroppa någon back för jag har ingen aning om vem jag skulle vilja ha, men jag tror inte att Tommy Wargh är nog för att ersätta Meyer åtminstone så i mitt lag får inte Tommy plats.

Forwards:

Andersson, Madsen, Ritola och Westin har kontrakt, Skröder och Forsberg har optionsår, där Skröders borde utnyttjas. Så länge han fortsätter att producera finns det ingen anledning att inte förlänga kontraktet med honom. Danielsson måste få ett nytt kontrakt. Om Björn Svensson fortsätter på den inslagna vägen tycker jag gott att han kan få kontrakt över nästa år också - kontinuitet är bra.

Hur sugen är Sundström på att fortsätta? Om han vill lägga av har vi ett massivt hål i laget.

Hedman och Forsberg lär ha gjort sitt. Dick och Rob lär leta efter annat.

På inkontot är det väl dags för Samuel att vända hem nu för ytterligare någon säsong i Sveriges viktigaste ishockeyförening. Ge honom en hyfsat stor roll - han ska inte vara en ledande offensiv spelare men ändå bära en kedja. Hade varit grymt att ha honom nu med Dicken och Schremp, till exempel.

Hur sugen är Zuccarello på att harva kvar i Nordamerika? Svårt att säga i dagsläget, men vill han ta en sväng i Europa så SKA han till Modo.

Utöver det här så har vi massvis av juniorer, tänker kanske främst på Gustav Possler och Erik Nyström som fortfarande kommer räknas som juniorer nästa år, men även kanske en spelare som Victor Öhman kan få nosa på A-laget några gånger.

Jobbigare då med spelare som Krüger och Hari, de måste verkligen visa att en ordinarie plats nästa år inte är helt utom räckhåll.

Lång post, så om ni inte orkar läsa så kommer den korta versionen här:

Meyer, Axelsson, Schremp, Hedman och Forsberg lär lämna. De två sistnämda kan vi antagligen ersätta inom organisationen men de tre förstnämnda måste ersättas utifrån. Vill Påhlsson komma hem?

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
Gustafsson: Broc Little då, som det lät som att MoDo scoutat vid ett flertal tillfällen under denna säsong? Skulle han kunna tillföra något, förutom att sänka medellängden och medelvikten på laget?
Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
Gustafsson:när är de tänkt att sedinarna ska hem??
Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Gustafsson:"Tommy Wargh
- Nygammal bekantskap som jag ärligt talat inte har någon vidare koll på längre, vore dock intressant att få se honom i Modo igen."

Var faktiskt i kontakt med honom härom dagen och han sa att han står utan kontrakt efter vintern så vi får väl se vad det blir, Modo är med i diskussionen men för tidigt att säga.

Kommentera