1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1448024

Sv: En Timrå Tattare enligt er
Bad_Brett:
Jag håller med dig till fullo på vissa punkter. Sedan har vi alla olika sätt att se på saken.
Att en ordförande blir utsatt för trakasserier är redan där ett klart övertramp.

LJ hade ett tag tanken att införa nolltollerans gällande alkohol på bortaresor men insåg då att det inte var någon som skulle vara intresserad av att följa med.

Hockey och idrottsligaevenemang som väcker känslor kombinerat med alkohol har en tendens att kunna barka ur när det rör sig som större folksamlingar. Nu menar jag inte att alla gör det men det finns alltid någon som "lyckas".

Endel vill att hockeyn skall vara ett helhetsevenemang med intron, musik i spelavbrotten och häftiga koregrafier på led-skärmar medan en del andra vill ha det på ett helt annat sätt. Vad som är rätt och fel kan jag inte peka på även fast jag föredrar att träffa polarna, dra ett par bira innan hockeyn och låta ljudkullisen från de båda klackarna vara underhållningen vid sidan av hockeyn.
Däremot håller jag med dig om att det kan bli lite väl överförfriskade personer under vissa evenemang och då måste givetvis statuera exempel för andra när en människa kliver utanför gränserna i form av avstängningar osv.

Risken är väl att en massa regler och förbud skulle göra att intresset bland de personer som åker med på bortamatcher och står i klacken under hemmamatcherna svalnar. Att en hel folkmängd drabbas av att några fåtal individer gör bort sig vore så en förlust för läktarkulturen i Örnsköldsvik som faktiskt växt till sig riktigt bra de sista åren.

De flesta problem på läktaren är relaterade till alkoholkonsumtion kan jag mycket väl tänka mig. Kanske får MODO börja fundera på vilken form av alkoholpolicy man skall ha bland besökare?
Det bästa lösningen jag kan tänka mig är att försöka hitta en riktlinje mellan supportrar och klubb om hur man vill att det skall se ut. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En Timrå Tattare enligt er

modomartin:

Jag tycker att det är ganska enkelt egentligen. Om jag blir för full och svinar på krogen blir jag utslängd. Det känns väl ganska naturligt att samma regler gäller på en läktare?

Ishockey ska vara en fest och jag är absolut inte för någon nolltolerans (jag tar själv gärna en öl före matchen), men när man gång på gång redan vid nedsläpp ser individer som är så berusade att de knappt klarar av att stå upp, då är det läge att fråga sig om man inte bör ha lite striktare policy.

Kommentera