1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481366 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1459644

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Bad_Brett: Varför är mina åsikter irrelevanta medan du verkar tycka att dina egna är så relevanta? Onani framför spegel?

Nu till dina tre punkter.

1. Tacklingen kommer rakt framifrån och sätts i axelhöjd. Hade det varit blindside hade jag kunnat köpa diskussionen om huvudtackling men här sätter Welch tacklingen i axelhöjd och inte ens den mest enögde kan säga att han siktar mot huvudet.

2. Welch håller ju armarna mot kroppen i bröshöjd in i tacklingen och skjuter sedan ifrån med armarna när han sätter proppen.

3. Welch glider ju in i tacklingen utan att hoppa. Det är ju först när han kommer i kontakt med Axelsson som skridskorna lämnar isen.

Att disciplinnämnden delar ut avstängning är jag inte förvånad över så deras dom känns inte som något stöd i diskussionen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Make Believes:

För att det du skriver är just åsikter. Du skriver saker som att "2 minuter hade varit okej, men inte mer", trots att det står klart och tydligt att om en charging orsakar skada, så är det per automatik 5 minuter. Sedan kan diskutera huruvida den regeln är bra eller dålig.

1. Oavsett om tacklingen sätts i axelhöjd, säger de nya regeltolkningarna att spelaren som delar ut tackligen inte får ha huvudet som måltavla. Bara för att Axelsson är tacklingsbar, betyder det inte att man får tackla honom hur man vill.

2. Ja? Var i regelverket står det att du får skjuta ifrån med armarna? Jag förstår inte.

3. Han lyfter från isen för att han siktar högt mot huvudet. Hade han siktat lägre (som Meyer på Ölvestad), hade han inte lyft en millimeter.

Kommentera