1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481094 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1459617

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Make Believes:

Vad du tycker är irrelevant i det här fallet, eftersom domarna förhoppningsvis dömer efter regelboken:

En spelare som med charging skadar sin motståndare ska efter domarens
omdöme ådömas:
- Större straffet + automatiskt Game Misconduct penalty, (5+GM)
eller
- Match penalty

Det finns flera saker som gör tacklingen regelvidrig.

1. Den träffar huvudsakligen i huvudet. Axelsson får delvis skylla sig själv, men Welch har definitivt möjlighet att träffa en större del av kroppen. Bara för att Axelsson böjer ner huvudet, ger det inte Welch rätt att sikta på huvudet, vilket han klart och tydligt gör.

2. Armarna är högt upp och långt ifrån kroppen. Hade det enbart handlat om att armarna hade träffat i huvudet på Dick hade det varit en sak, men nu har Welch faktiskt armarna in sin egen huvudhöjd.

3. Båda skridskorna är i luften. Den ena är så högt upp att den inte ens syns i bilden.

Dessa regelbrott samt orsakad skada gör det till ett solklart MP, vilket hade gett två matchers avstängning (matchen han spelade + den automatiska avstängningen). Det känns därför helt korrekt att han blir avstängd i två matcher.

Redigerad kommentar

Uppladdat:

450x300-axelsson_0.jpgaxelsson_0.jpg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Bad_Brett: Varför är mina åsikter irrelevanta medan du verkar tycka att dina egna är så relevanta? Onani framför spegel?

Nu till dina tre punkter.

1. Tacklingen kommer rakt framifrån och sätts i axelhöjd. Hade det varit blindside hade jag kunnat köpa diskussionen om huvudtackling men här sätter Welch tacklingen i axelhöjd och inte ens den mest enögde kan säga att han siktar mot huvudet.

2. Welch håller ju armarna mot kroppen i bröshöjd in i tacklingen och skjuter sedan ifrån med armarna när han sätter proppen.

3. Welch glider ju in i tacklingen utan att hoppa. Det är ju först när han kommer i kontakt med Axelsson som skridskorna lämnar isen.

Att disciplinnämnden delar ut avstängning är jag inte förvånad över så deras dom känns inte som något stöd i diskussionen.

Kommentera

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Bad_Brett: Jag tänker inte disskutera huruvida det är rätt eller fel med avstängningen men bilden du refererar till är i mina ögon en aningen vinklad för att passa ditt eget resonemang, alternativt så är ditt resonamang vinklat något efter bilden.

Om du fryser bilden 2-3 bildrutor innan så är skridskorna i isen, i alla fall den ena. Samt så är Welch armar inte lika höga heller. Båda han själv och armarna höjs i och med att det tar stopp mot Axelsson.

Jag menar inte att han håller armarna tillräckligt lågt för att det inte skall bli ett straff utdömt men jag tycker att det är fel att hålla diskussionen med denna bild som underlag, ett par bildrutor senare kanske han varit ännu högre upp i förhållande till Axelsson.

Kommentera