1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481090 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1459621

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

Bad_Brett: Jag tänker inte disskutera huruvida det är rätt eller fel med avstängningen men bilden du refererar till är i mina ögon en aningen vinklad för att passa ditt eget resonemang, alternativt så är ditt resonamang vinklat något efter bilden.

Om du fryser bilden 2-3 bildrutor innan så är skridskorna i isen, i alla fall den ena. Samt så är Welch armar inte lika höga heller. Båda han själv och armarna höjs i och med att det tar stopp mot Axelsson.

Jag menar inte att han håller armarna tillräckligt lågt för att det inte skall bli ett straff utdömt men jag tycker att det är fel att hålla diskussionen med denna bild som underlag, ett par bildrutor senare kanske han varit ännu högre upp i förhållande till Axelsson.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - HV71 2012-01-18

qwertas:

Nu vet jag inte hur mycket mekanik du har läst och huruvida du känner till Newtons första lag, den så kallade tröghetslagen:

"Varje kropp i ett inertialsystem förblir i sitt tillstånd av vila eller likformig och rätlinjig rörelse, om den inte påverkas av någon kraft."

Att Welch armar, efter att ha blivit påverkad av en motriktad kraft, helt plötsligt  accelerar, är med andra ord en fysikalisk omöjligthet. Ja, såvida inte Welch själv anbringar den kraften.

Med andra ord, att han plötsligt har samma kroppshållning som en full gorilla på dansgolvet, kan omöljligen vara ett resultat av kollisionen, utan ett väldigt talande bevis på att den huvudsakliga kraften har anbringats av armarna, i riktning mot huvudet, vilket också är anledningen till varför han lättar från isen.

Redigerad kommentar

Kommentera