1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481016 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1513089

Sv: RE-building the future 2012/2013

Bad_Brett: En rad faktorer men i mina ögon är man inte en skaplig elitseriespelare för att man håller någon enstaka match. 

Både Adam Eriksson och Anton Byström kom in i laget vid perioder då laget som helhet inte gick speciellt bra. 

Tror att det kan vara så att vi som läktarcoacher då lätt blir lurade, det kommer in en ny fräsch junior från de egna leden som med rivighet och intensitet visar ett helt annat go än de äldre ordinarie spelarna. Att man bedömmer denna junior på andra premisser än de ordinarie spelarna, man blir helt enkelt glad att det kommer in någon som ser ut att kämpa och därefter tycker/tror att spelaren är bättre än han egentligen är.

Sedan skall det ju tilläggas att vi som ser 60 minuter hockey per match, samt någon träning då och då inte har samma förutsättning att göra den helhetsbedömmning som tränare/ledare har. Hur är spelaren utanför hockeyn, i omklädningsrum, som medspelare, som lagkamrat etc.

Sedan är det ju ett väldigt stort steg mellan juniorhockey och seniorhockeyn, det får vi heler inte glömma bort. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

qwertas:

Visst är det så, men jag har ändå svårt att tro att det är de enda förklaringarna. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om rivigheten. Johan Nilsson var exempelvis rivig som få, men ändå hade jag alltid känslan att han inte skulle räcka till (och ändå är han en av de som har lyckats bäst).

Nu när jag tänker efter tror jag att din teori stämmer bra in på Adam Eriksson, som kämpade frenetiskt varje sekund han var inne på isen i en situation då övriga laget såg helt apatiska ut.

Men jag menar ändå att det är annorlunda med spelare som Hellström, Mattsson och Byström. Dessa spelare var inte vidare spektakulära, men gjorde ytterst få misstag. Min poäng är att jag tycker att det är märkligt att igen av dessa har blommat ut till att åtminstone hålla K-Fop- eller Björn Svensson-klass.

För övrigt: Hellström slutade alltså helt med ishockeyn... Hur kunde jag missa detta?

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
qwertas: Angående Byström så handlade det ju mycket om att vi hade spelare i tredje och fjärdekedjan som åkte omkring som yra höns och släppte markeringar i egna slottet i nästan varje byte. In kommer en junior som klarade av att spela 0-0, och givetvis hoppas man då att spelaren ska kunna ta nästa kliv och bidra framåt också. Nu verkar Anton att döma av året i Sundsvall ha problem med att producera framåt på seniornivå, men det känns som om det finns någon mer anledning än prestationerna på isen att han inte får chansen på högre nivå.
Kommentera