1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481562 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1542301

Sv: Apropå ingenting...

Monno:

"Vrf i hela friden skulle vi använda en kille för att ersätta två?"

För att han är så jävla bra helt enkelt. Han har ju på egen hand enligt Helber och Nubben lyft Modo från ett bottenlag till mitten av tabellen. 

Brukar man inte i sportsammanhang säga "en spelare gör inte ett lag", snacka om underbetyg åt de andra lagen samt ligan ifall nu en spelare kan gå in och göra sådan enorm skillnad.

Nej kritikerna verkar missa att vi ersätter en spelare som skulle räknas som topp i alla lag (Påhlsson) med en annan spelare av hög klass. Enda skillnaden är att vi gör det med en kille som har anknytning till klubben samt är billig sett till prestation, medan andra klubbar värvar Goren (LHC) eller RDW (Timrå). Det är det som sticker i ögonen på de andra att vi får en relativt billig lösning medan dom behöver betala mer i jämförelse.

Den svenska avundsjukan helt enkelt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Rytter: Ja, aldrig har väl en spelare påståtts vara så medioker men samtidigt vara så avgörande på samma gång, som Steen under hösten.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: När FBK var på väg bort från hockeyligan höll hela tv-avtalet på att spricka och det var väldigt nära att det "kostat" klubbarna oerhört mycket pengar. Kom inte och säg någonting annat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Så modo är enda klubben i Sverige som kan ta in ett NHL-proffs? Varenda klubb utom kanske Växjö och Rögle har exporterat i närtid och även de två kan förstärka med andra spelare. Zäta var snordyr att försäkra och det framgår tydligt att det är festligt att konstatera i Ö-vik- men en anledning att han spelar i Zug var att han inte visste när elitserien skulle släppa in NHL-spelare.

Jag tyckte då och tycker nu att serien skulle ta in NHL-spelare. Beslutet att rösta ner ter sig mer fel ju längre tid det tar att starta ligan därborta. Men fjantande om "svenska avundsjukan" är så fantastiskt heart of hockeyinskränkt att det kunnat användas i instruktionsböcker om modoiters napoleonkomplex. Frölunda avvaktar med Lundqvist. Vi skulle verkligen behöva Strålman. Jag tror Monstret platsar i FBK. Calle Gunnarsson och Fasth spelar allsvenskt. Men nej, det är bara Modo som kan fylla på så alla är avundsjuka. Inget annat. Jag tror kanske att den fientlighet från andra klubbledare mot Modo som uttrycks grundar sig i att man inte gillar stilen.
Kommentera