1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543318

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

Lumber Jack: Ur Marknadsdomstolens beslutsprotokoll; 

"Sedan säsongen 2006/2007 har Hockeyligan tillämpat beslut som enligt huvudregeln inte tillåter s.k. korttidskontrakt, utan kontrakt med spelare måste tecknas för resten av säsongen. Hockeyligans styrelse beslutade den 21 augusti 2012 ”att tidigare beslut om att endast kontraktera spelare för en hel säsong står fast, det innebär att korttidskontrakt med NHL-spelare vid en ev lockout inte är aktuellt”."

...//...

"Hockeyligans nu i frågavarande beslut – ”att tidigare beslut om att endast kontraktera spelare för en hel säsong står fast, det innebär att  korttidskontrakt med NHL-spelare vid en ev lockout inte är aktuellt” – innebär enligt sin ordalydelse ett generellt förbud mot s.k. korttidskontrakt, oavsett om den tilltänkte spelaren är en NHL-spelare eller inte. Att det särskilt anges att beslutet omfattar NHL-spelare förändrar således inte lydelsens allmängiltiga innebörd. Vad som framkommit i detta mål, bl.a. genom åberopade medieuppgifter, kan enligt Marknadsdomstolens mening inte anses visa att beslutet har en sådan mer specifik innebörd som Konkurrensverket gjort gällande. Frågan är därmed om den aktuella ordningen, att som huvudregel inte tillåta korttidskontrakt, vilken tillämpats sedan 2006/2007, är förenlig med konkurrensrätten."

Här står det svart på vitt att korttidskontrakt är otillåtet (vilket det har varit sedan 2006/2007), inte bara för NHL-spelare, utan för ALLA spelare. Detta skulle alltså diskvalificera en mängd kontrakt utöver Steen, Stålberg och Duchenes. T ex bör Beech mfl hamna under samma paraply.

Kommentera