1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480933 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543494

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

Huge:

Nae inte enligt papperen. Men han kommer lik förbannat att dra om han får ett kontrakt av Leafs om/när säsongen börjar. Vilket Helber mfl sagt är det största problemet. Att klubbarna inte själv kan styra det, precis som för Modo och Steen. Så ja ni är minst lika goda kålsupare. Skillnaden är att Modo spelat med öppna kort.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

yngwie: Helt riktigt, men det gäller att lägga sig på rätt sida av lagen. Jag förstår att värvningen sticker i ögonen men verkar som att Sundlöv kommer undan.

För övrigt är det ett skämt att HL tackat nej till denna fest det kunnat bli. Tror inte heller att HL vågar straffa Modo och Frölunda.

Kommentera

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story
yngwie: Du har inte en aning om hur kontraktet är utformat så även DET argumentet faller platt till marken.
Hade HL velat jämställa en värvning som Franson med att värva en lockoutare så hade man självfallet angett det i sina skäl till bojkotten genom att ex säga att "även spelare som inte är lockoutade är att betrakta som lockoutspelare, om sannolikheten för att dom kommer att återvända är lika med 100%"
Problemet är bara det att man isf måste kunna bevisa att en spelare som Franson med säkerhet kommer att återvända när lockouten upphör.
Och hur bevisar du en sån sak?
Exakt NÄR och vid vilken sannolikhetsgrad är en sån spelare isf att betrakta som en lockoutare?
Är det vid 80% sannolikhetsgrad att han återvänder?
70%?
60%?
50%?
40%?
30%?
20%?
10%?

Exakt vid vilken sannolikhetsgrad tycker du isf att HL ska lägga sig, för att en spelare som Franson ska jämställas med en lockoutare?

Som du ser så blir det ohållbart att isf tvingas bedöma en sån grad av sannolikhet om vi ponerar att flera lag hade hittat en spelare som Franson, därför finns det bara EN lösning: man drar gränsen vid lockoutare eller icke lockoutare.
Svårare är det inte.

Kommentera