1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480538 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543682

Sv: Apropå ingenting...

Bragd-Birger: näe helt rätt. Frölunda har ju använt korttidskontrakterade spelare utan att de ersätter långtidsskadade nyckelspelare.

Förstår att folk är ledsna i ögat, men att detta skulle landa i någon form av bestraffning för Modo är ju löjligt då man följt överenskommelsen till punkt och pricka. Sen att andemeningen var en annan från hockeyligan är i bästa fall "olyckligt". Dessa typer av kryphål kommer alltid att utnyttjas då tillfälle ges, och då gäller det inte bara Modo eller Frölunda eller Brynäs. Och det fattar givetvis du också. 

Hela felet i den här soppan är att Hockeyligan borde ha lärt sig från tidigare lockouter och förberett sig på ett bättre sätt, bland annat genom tydligare formuleringar och undersökt det som nu legat hos KKV och MD på förhand.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Dirigo: Är man bara ute för att provocera förstår jag mycket väl att man diskuterar Modo, men det är ju Frölunda som verkligen gjort fel. Man tog in Ståhlberg som ersättare för en korttidsskadad Dick Axelsson. Där kan vi snacka om att bända på reglerna.

Dirigo, Modo har gått emot hockeyligan. HL beslöt på ett panikartat sätt att lockoutspelare, av någon extremt luddig anledning, inte skulle innefattas av det där med långtidsskadade nyckelspelare. Om just det beslutet är ok eller inte har inte marknadsdomstolen uttalat sig överhuvudtaget och där är kärnfrågan egentligen. Marknadsdomstolen pratar ju om att förbudet för korttidskontrakterade spelare gäller sedan 2006, men hockeyligan bröt ju själva mot det genom att helt plötsligt förändra det över en natt. Lämpligt nog en dag efter att Påhlsson blivit skadad.

Sedan finns det andra saker som kan diskuteras. Själva andemeningen med hockeyligans beslut om korttidskontrakterade spelare var att man inte vill ha spelare som kan dra mitt under säsongen som klubben inte har kontroll över. Där är exempel Cody Franson ett extremt tydligt brott mot hockeyligans intentioner då han kan dra mitt under säsong utan att Brynäs har ett endaste dugg att säga till om. Beech tycker inte jag är lika illa då det i det fallet är AIK som kontrakterar honom och det är inte så att Beech kan dra närhelst han vill.

Givetvis har Helber och många andra i efterhand hittat på alla möjliga förklaringar till att man inte vill att några lag (läs Frölunda och Modo) ska kunna förstärka mycket billigare och bättre än konkurrenterna. Det har handlat om att det skulle vara dåligt för juniorerna, vilket gör värvningen av Lee Goren ohyggligt märkligt. Det har handlat om klubbarnas egna ekonomi och det låter oerhört falskt då ingen klubb någonsin brytt sig om det går dåligt för någon annan osv.

Redigerad kommentar

Kommentera