1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543763

Sv: Apropå ingenting...

Rytter: Börjar nästan misstänka att du har nåt förståndshandikapp av nåt slag.
Har redan svarat på din fråga: det är exakt lika skadligt med en lockoutare på korttidskontrakt som en RDW eller Goren. OK?
Har du fattat det nu?
Bra.

Poängen är att lockoutarna helt plötsligt har blivit en "onödig" resurs som ingen sportchef eller ekonomiansvarig egentligen vill ha.
Man vill kunna budgetera och planera som vanligt inför en säsong och ex lägga undan pengar för att täcka upp ev skador under kommande säsong. Så varför tillåta lockoutare om det nu går att stoppa dom, så att inget lag riskerar att förköpa sig eller tvingas in i en potentiell värningskarusell bara för att "grannen" värvar?
Därför har man valt att bortse från att lockoutarna är tillgängliga genom att bojkotta dom.
Mao: om ingen väljer att bryta överenskommelsen så befinner man sig i exakt samma läge som om lockoutarna aldrig existerat och säsongen därborta varit i full gång som vanligt.
Nu valde man att bojkotta alla lockoutare, sen kan man diskutera om det hade varit bättre att tillåta ex ett visst antal.

"Så rättvisa är kanske ett av de sämsta argumenten i hela denna diskussion, det kommer ALDRIG att råda rättvisa vilkor mellan lag som ingår i en serie och lag som har olika förutsättningar."

Goddag yxskaft.
Så bara för att det i verkligheten råder orättvisa villkor mellan lagen så ska man inte jobba för att det ska bli så rättvist som möjligt i ett läge då marknaden helt plötsligt översvämmas av tillgängliga spelare som normalt sett aldrig hade varit tillgängliga?
Ungefär som att argumentera för att det inte behövs några straff för mord, det sker ju ändå en massa mord dagligen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Huge: relevant liknelse. A new low.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Varför inte bara acceptera läget, se till att välkomna alla lockoutade NHL-proffs och få njuta en säsong till av härligare hockey?
Kommentera