1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543790

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Om Bodén nu vet att Steen är lockoutad och att det är just DET som är stötestenen och själva kärnan i HL:s kritik, så kan man fråga sig varför han helt enkelt inte anger klausulen om att ersätta en skadad nyckelspelare i sin argumentering?
Då slipper han ju argumentera varför värvningen är Ok ur lockoutperspektivet?

Sen verkar du ha fått saker och ting om bakfoten.
Bara för att MD inte gör nån skillnad på lockoutade och ickediton så innebär inte det att man samtidigt säger att det är överenskommelsen från 2006 som ska gälla i det här fallet.
HL gjorde ju ett tillägg när risken för LO blev uppenbar, i avsikt att specifikt förhindra just LOCKOUTADE spelare och inget annat.
Det tillägget vara alla utom två medlemmar uppenbarligen överens om att följa.
Hur du än argumenterar så har ni och Frölunda brutit ett gentlemans agreement och enbart tänkt på er själva.
Återstår att se vilka konsekvenser det får i form av ev bestraffningar.
Om det nu blir nåt sånt öht, då man förmodligen inte vill riskera splittring i leden sas, nåt som i förlängningen kan leda till nåt riktigt dåligt.
Eller kanske bra, hur man nu väljer att se på saken...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Huge: därför att Bodén pratar med en någorlunda intelligent människa så vet han att Jörgen förstår precis det där med ersättande av skadad spelare. Allt annat vore löjligt.

Gentlemens agreement är inte lagligt bindande per se, men viktigast är att det kan vara olagligt att stänga ute vissa personer. Dvs, stoppa korttidskontrakt är helt ok, men att göra undantag där man diskriminerar vissa är troligen olagligt kartellverksamhet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Vi utnyttjar ett Gentlemans agreement, vi bryter inte mot det.
Kommentera