1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480945 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1543852

Sv: Apropå ingenting...

Nine: Jag kommer hela tiden tillbaks till grundsyftet med att hindra lag från att värva från vilket håll man finner bäst.

Tolv lag skall plötsligt rösta om att stoppa kortkontrakt på NHL-spelare. Två huvudargument anges.

1. Det kommer att skapa en värvningskarusell som äventyrar klubbars ekonomi.

2. Det är inte bra för juniorverksamheten.

Minst två klubbar kan inte se att argumenten håller. De ser inte problemet och därför håller de inte med.

Argumentet med juniorer kan man blixtsnabbt stryka. Det står upp till var och en att se om sin egen juniorversamhet. Man behöver inte ens ha en bra juniorversamhet och man behöver inte ha juniorer i truppen.

Återstår argument ett. Äventyrad ekonomi.

Modo kan inte se det då värvningen av Steen är billigare, eller i alla fall inte dyrare än en likvärdig spelare. Det kan således inte äventyra ekonomin.

Återstår ändå argumentet om värvarcirkus.

Modo kan inte se problemet, för alla andra klubbar har exakt samma möjlighet att göra en likadana värvningar både till pris och kvalitet. Dvs. Värvningar som inte äventyrar klubbekonomin.

Kontenta. De andra klubbarna vill inte att Modo skall kunna förstärka laget, inte ens behålla styrkan efter tappet av Påhlsson. 

Ja, det var en omröstning i sann demokratisk anda det. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Du nämner 2 konkreta saker som ingår i huvudsyftet med bojkotten.
Det övergripande syftet är att man vill ha så normala förhållanden och förutsättningar som möjligt inför en säsong, där alla vet vad som gäller på förhand. Att vissa lag sen har mer pengar att handla för är alla införstådda med, det kan man inte göra så mkt åt.

Det man DÄREMOT kan gör nåt åt, är att försöka behålla ett så normalt läge som möjligt genom att bojkotta lockoutade spelare på korttid, eftersom dessa normalt sett ändå inte skulle ha varit tillgängliga för spel i ES.
Korttidarna ruckar bl.a på planering då man inte vet när dom kommer att försvinna. Dom riskerar en värvningskarusell som ingen egentligen vill ha, då det kan kosta onödiga pengar.
Varför plocka in en massa toppspelare och riskera alla de saker som vi talar om, när det egentligen inte finns nåt behov av dom, mer än att fans som inte har nåt ansvar för verksamheten alltid tycker att det är kul att se toppspelare i sitt lag?
Om alla lag betraktar lockoutarna som en icke tillgänglig och onödig resurs, ja då har ju förutsättningarna inte förändrats mellan lagen i ES och inget har egentligen förändrats i sak, jämfört med en normal säsong.

Är man sen medlem i HL så tycker nog dom flesta att man bör följa ev majoritetsbeslut som tas, även om man röstat emot och inte håller med.
Ni och Frölunda valde att skita i dom andra och köra ert eget race, det är väl DET som jag tror dom flesta inte gillar.
Ligan diskuterade förstås alternativ, ex att tillåta alla lockoutare oavsett kontraktslängd, att tillåta x antal per lag eller att bojkotta samtliga på korttid.
Nu valde man det sista och då begriper jag inte varför 2 lag bara skiter i dom andra istf att följa majoritetsbeslutet?
Normalt sett hade ni ju fått leta ersättare för ex Påhlsson bland de lediga spelare som funnits på marknaden, om det inte varit nån lockout.
Nu kunde ni inte hålla fingrarna borta bara för att det FANNS spelare som normalt sett inte hade varit tillgängliga.
Ni är mao fuskisar, det går inte att bortförklara hur mkt ni än försöker.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

NuMo:

Intressant var det här kommer sluta. Jag står fast med att jag tror att Helber och co har skitit i det blå skåpet.

Kommentera