1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481094 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1544227

Sv: GOD JUL!

Peja:

Om vi säger såhär då, MoDo tappade den naturlige ledaren OKT inför säsongen och Stehlik floppade. Laget tränas dessutom av "Tuffe Uffe" som var en väldigt fysisk back.

Kontentan är att en tuff back med bra ledaregenskaper borde stå högst upp på MoDos önskelista. Så av ren nyfikenhet undrar jag varför ni tror att MoDo (som bör ha bättre koll än Rönnberg) väljer att spela Byström före Hägg? Okej att läktarcoacher kanske missar vissa detaljer, men det förklarar ju inte att MoDo, som tränas av två gamla backar, gör som de gör.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: GOD JUL!
Bad_Brett: Ja, det stämmer säkert att Modo behöver en back med ledaregenskaper, men juniorer med ledaregenskaper blir inte A-lagsspelare med ledaregenskaper över en natt. En kille som Hägg är ju en ledare bland juniorer, men behöver inte automatiskt vara det omedelbart bland seniorer.

Det är naturligt att Byström befinner sig högre i Modos hierarki just nu. Det gjorde han ju även inför säsongen och det tar ett tag för Hägg att jobba sig ikapp. Det behöver nödvändigtvis inte vara samma hierarki i landslagssammanhang. Men det är ju mycket möjligt att det kan bli positivt för Byströms långsiktiga utveckling att bli nobbad i JVM, precis som det var för Ritola när det var JVM på hemmaplan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!

Bad_Brett: Innan säsongen var Ludde på glid bort från Modo (om jag inte har fel var Timrå intresserade). Jag tyckte att det var helt rätt då Ludde visat på en tveksam attityd, bland annat genom att vara direkt usel med B-juniorer där han var nonchalant och såg ut att tycka sig alldeles för bra för den nivån.

Nu blev han kvar i Modo och han har växt ordentligt. Han är en ordinarie back och så bra att Stehlik fick sparken. Hägg kommer att bli en riktigt bra back, sannolikt bättre än Ludde i framtiden, men i dagsläget är Ludde flera klasser bättre. Jag tror inte en enda person av modos ledarstab som sett de båda nästan dagligdags i höst skulle ens fundera en sekund. Byström är i dagsläget så mycket bättre än Hägg.

Visst är attityd och ledaregenskaper viktigt, men har jag inte fel spelar bohemen Huselius för AIK ikväll. En kille som flera gånger bänkats av sina ledare pga disciplinära skäl, men som ändå blev en riktigt hygglig hockeyspelare.

För övrigt undrar jag hur mycket omgivningen spelat roll i fallet Byström. Med en farsa som - ursäkta mig - inte kan ha alla hemma och en agent som är bannlyst från minst två elitserielag kan det inte vara helt lätt att stå stadigt.

Kommentera