1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

GOD JUL!

1544696 · » Till forumet


Sv: GOD JUL!

NuMo: Undra om man börjat spela påhlsson för tidigt, för idag har han inte varit nå vidare!? Känns som att han saknar både ork och tempo med allt vad det innebär.

Kommentera

Sv: GOD JUL!
NuMo: Fittsås, det var inte luleå värda
Kommentera

Sv: GOD JUL!

Å Piss på det. Synd. Styrning va?

Nä. pucken dök.

Kommentera

Sv: GOD JUL!

Monno: JAAAAAA vilken stänkare!

Å jag som precis satt å tänkte "fan vad vi missar i skottsituationerna"

Kommentera

Sv: GOD JUL!

Monno:

Det ser riktigt bra ut från målvakt och framåt. Ett mål vore såklart grädde på moset.

Cumiskey tog långt burskydd. Kan vi säga att han är anpassad?

Måååål- Müller!

GRÄDDE!

Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Se där! :-) Rolig kille att se spela iaf. Underhållande tuta och kör stil!
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Monno: Det är en lång artikel på Expressen som handlar om hans korta klubba, så svaret är nej...
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Bara jag som upplever att den där Sandberg har väldigt kort klubba?
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: killen Som manglade den där slovaken har lirat 7 matcher med jets
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Monno: ingen riktig koll, men tänkte främst på RNH som givetvis aldrig kommit loss om det inte vore lockout.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: RNH tänkte du? Lr har dom nå fler som lirar i Nhl vanligtvis?
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Kanada brukar ha flest "stjärnor" borta själva, så det är bara trams. Nu når NHL inte är igång så har de fått med betydligt fler av de bästa spelarna.
Sedan skämmer Kanada ut sig som vanligt. Världens mest osportsliga nation när det kommer till hockey.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K:Jättekul för Sockan, på SVT berömde de honom. Han tog väl ett skott  tom med hjälmen,va? :-)
Kommentera

Sv: GOD JUL!
De snackades JVM tidigare där vissa påstod att nhl klubbar ofta stoppade europeiska stjärnor från att delta i JVM för att ge USA och speciellt canada större chans i turneringen.
Nu tror jag inte det ligger någon sanning i detta, men stora canada har iaf 6 st från fjolårets lag med detta år, lite anmärkningsvärt med tanke på så många stjärnor dom plockar fram år på år!
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: det är ändå hög kvalité i as, minst 3 lag skulle kunna konkurrera på allvar med Växjö, Timrå, Rögle och i viss mån AIK här i es så gör man bra ifrån sig i as så har man goda möjligheter att göra de i es!
Såg förövrigt lite från JVM USA-Tyskland och somliga där har 3 ggr bättre skott än vissa i Es :)
Bara en sån sak
Kommentera

Sv: GOD JUL!

McFire: För övrigt såg jag SSK-Leksand igår. Sockan var otroligt bra för SSK och den största anledningen till att de vann. Hur han kunde hålla nollan med alla de chanser Leksand fick förstår jag inte.

Sedan är det givetvis skillnad på spelet i allsvenskan mot i elitserien. Mer frilägen, men också bättre sikt på de flesta skott. Jag upplever det som att elitseriespelarna kan hålla pucken längre för att leta luckor, vilket gör att en målvakt inte kan vara lika aggressiv som i allsvenskan.

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Nine: Det omöjliga scenariot är väl som vanligt det bästa, dvs vi har Steen och numera även Påhlsson, de andra laget utan förändringar. Det skulle vi vunnit på, guld dvs.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

J F K:

Påhlssons kedja var dominant i första perioden. Tyvärr såg man hur trött Samme blev i tredje.

Det kommer bli bra som fan det här. Stabil slutspelsplats och tvillingar på g, bara att fortsätta på den inslagna vägen så får vi en rolig vår. Det kunde ha varit värre...

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Ja det var då ingen Steen iförd nummer 26 vi såg mot AIK iaf.
Hur man än ser på det så är det istället för honom han nu spelar, även om det egentligen var tvärtom från början.. 
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: vi får se vad dom kallar han när han tar plats i NHL ;)

Jo men Luleå borta är inte enkelt, och samme såg trött trött ut efter halva matchen och de med all rätt!
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Tänk Robert Haggressive...
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Nej, Hug uttalas helt olika. Det är hag (häxa) som är närliggande. Engelskans vokaler är det vi svenskar oftast är väldigt dåliga på att uttala.

Kan vi vinna imorgon mot Luleå skulle det kännas oerhört bra. Då lämnar vi nästan helt diskussionen kring strecket.

Samme orkade inte mot AIK. Så länge han hade högt tempo var Nagy och Ritola bra, men sedan tappade den kedjan mest av samtliga kedjor. Hur som helst ser jag den som ett potentiellt slutspelsvapen.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
renen: skit samma vem bryr sig?!
Salle: Robert Hägg bör bli Robert hagg på engelska och hagg skulle nog lätt kunna låta som Robert Hug!
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka: Snygg placering av inlägget!
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Hur skräckinjagande kommer Robert Hägg bli om han når NHL?
Robert Hagg = Robert kram ?! ;)
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Bad_Brett: Ja, det stämmer säkert att Modo behöver en back med ledaregenskaper, men juniorer med ledaregenskaper blir inte A-lagsspelare med ledaregenskaper över en natt. En kille som Hägg är ju en ledare bland juniorer, men behöver inte automatiskt vara det omedelbart bland seniorer.

Det är naturligt att Byström befinner sig högre i Modos hierarki just nu. Det gjorde han ju även inför säsongen och det tar ett tag för Hägg att jobba sig ikapp. Det behöver nödvändigtvis inte vara samma hierarki i landslagssammanhang. Men det är ju mycket möjligt att det kan bli positivt för Byströms långsiktiga utveckling att bli nobbad i JVM, precis som det var för Ritola när det var JVM på hemmaplan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!

Bad_Brett: Innan säsongen var Ludde på glid bort från Modo (om jag inte har fel var Timrå intresserade). Jag tyckte att det var helt rätt då Ludde visat på en tveksam attityd, bland annat genom att vara direkt usel med B-juniorer där han var nonchalant och såg ut att tycka sig alldeles för bra för den nivån.

Nu blev han kvar i Modo och han har växt ordentligt. Han är en ordinarie back och så bra att Stehlik fick sparken. Hägg kommer att bli en riktigt bra back, sannolikt bättre än Ludde i framtiden, men i dagsläget är Ludde flera klasser bättre. Jag tror inte en enda person av modos ledarstab som sett de båda nästan dagligdags i höst skulle ens fundera en sekund. Byström är i dagsläget så mycket bättre än Hägg.

Visst är attityd och ledaregenskaper viktigt, men har jag inte fel spelar bohemen Huselius för AIK ikväll. En kille som flera gånger bänkats av sina ledare pga disciplinära skäl, men som ändå blev en riktigt hygglig hockeyspelare.

För övrigt undrar jag hur mycket omgivningen spelat roll i fallet Byström. Med en farsa som - ursäkta mig - inte kan ha alla hemma och en agent som är bannlyst från minst två elitserielag kan det inte vara helt lätt att stå stadigt.

Kommentera

Sv: GOD JUL!

Peja:

Om vi säger såhär då, MoDo tappade den naturlige ledaren OKT inför säsongen och Stehlik floppade. Laget tränas dessutom av "Tuffe Uffe" som var en väldigt fysisk back.

Kontentan är att en tuff back med bra ledaregenskaper borde stå högst upp på MoDos önskelista. Så av ren nyfikenhet undrar jag varför ni tror att MoDo (som bör ha bättre koll än Rönnberg) väljer att spela Byström före Hägg? Okej att läktarcoacher kanske missar vissa detaljer, men det förklarar ju inte att MoDo, som tränas av två gamla backar, gör som de gör.

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Peja: när ansluter hägg? Eller är han bänkad idag? Bra första av Sverige, men ska vi kunna hålla tempot? Tjeckerna kom tillbaka lite nu på slutet.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Ledaregenskaper och attityd bör väl ändå ingå i "hockeymässiga grunder"? Man kommer ingenstans utan en bra attityd.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Bad_Brett: Dom har väl misstolkat texter i vanlig ordning.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

J F K:

Det är lite komiskt att andra lags Supportrar försöker förklara för oss varför Hägg skulle vara ett bättre val än Byström. De kan inte ha höga tankar om våra kunskaper.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Peja: Ledaregenskaper och attityd köper jag. På hockeymässiga grunder är det löjligt. Byström har varit många klasser bättre i elitserien både offensivt och defensivt.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

Peja: Kan kanske Modo ha något med det hela att göra? Att man vill ge Hägg chansen i landslaget för att få honom att utvecklas och därmed utöka bredden på backsidan då Byström är snäppet bättre (går efter att Byström är given platsen i A-laget) än Hägg? (som inte är lika given). 

Spelarkemin med en tänkt backpartner/kedjekompis kanske har något med det hela att göra? Eller så är det av den anledning som du nämner. 

Kul hursom att Hägg är med i JVM, hoppas han spelar till sig en plats i truppen! 

Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Han har spelat i U18-landslaget. Han är stabilare och rejälare än Byström och även en ledartyp, skulle också ha tagit honom som komplement till den här backuppsättningen. För några månader sedan skrev jag att jag gärna skulle se Hägg i JVM men trodde det skulle bli omöjligt pga att han inte hade spelat i elitserien, men nu har han ju Es-erfarenhet och landslaget har några avbräck på backsidan. Bra uttagning.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Peja: Enligt Expressen har inte Hägg spelat för landslaget i höst, vilket inte gör uttagningen mindre märklig.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

Peja:På vilket sätt behövs Hägg mer? Vad är hans spelartyp?

jag tror att det beror på att han är tacksammare att ha på bänken som sjundeback. Ludde är en mer komplett back och dessutom bättre.

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Monno: Dels behövs Häggs spelartyp mer, dels har han förmodligen varit bättre i landslaget på sistone.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Rätt säker på att man tar in Hägg för att han få erfarenhet inför kommande år. Kommer nog spela sparsamt. Att ta in Byström för att se å lära blir ju rätt korkat.
Dem kan man ju tycka att dom kanske bröt en kille som kunnat käka lite istid som Byström, men tror tyvärr han spelat på tok för dåligt i landslaget tidigare.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

arnio:

"om Franson sticker så är det ju inte mycket att göra åt saken men att kontraktet är skrivet för resten av säsongen råder det ingen tvivel om."

Nej men samma sak gällde ju Steen enligt Kalle Boden, han har ett kontrakt för resten av säsongen men med en out-klausul för NHL. 

Ingen vet exakt vad som står i Fransons kontrakt, men är det så att han har en out-klausul eller ifall Brynäs får för sig att hitta på att man river kontraktet när NHL börjar, så är det ju precis sådant som HL vill undvika med sin regel mot korttidskontrakt.

Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Sedan är nog Hägg tänkt som reserv, vilket gör det tacksamt att Rönnbäret inte tar Ludde för den platsen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Berka:Har sett AIK mot Frölunda och Rögle. Låt dig inte luras av poängen, för de har haft flyt. AIK har Huselius som är riktigt vass, men annars är det ett lag för de tre sista platserna.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: ja så då mina herrar så var julen över och idag rullar tåget från stationen igen efter en tids paus!

Läget i laget är minst sagt angenämt, samme och Sundström gör comeback och vi har fått behålla Byström från vm spel vilket är lite tur i oturen att rönnberg har dålig koll, fast det hade varit kul att se han lira. Nu får vi se Hägg ist vilket är ännu mer konfunderande men jaja det blir kul de å!

AIK är ju alltid AIK som är laget som känns som den starkAste underdogen, dessutom har man fått in stekhete husse och en beech ( med reservation för stavning) i laget så ikväll måste vi spela på topp!
Statusen på susse är svår att säga, han var otroligt trög första 15 omgångarna för att sen mer och mer bli den gamla susse igen, så nu efter skada är det svårt att säga vad han kommer visa upp för spel!
Samme då, en klass spelare i vanliga fall, men efter så lång tid utan match, tja vad ska man hoppas på?!
I övrigt hade jag någon dröm här i natt sär Dave spina vared så jag tror på 4-2 seger, spina gör spiken i tom kasse ;)
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K:  summa sumarum så är Franson ingen Lock-outspelare. Det är möjligt att han drar om chansen dyker upp men då drar han nog helt sonika och Brynäs kanske snällt går med på att riva hans kontrakt.......

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: GOD JUL!
tompap71: Det var en tv-intervju jag såg Franson i.
Det finns inte en chans öht att Franson inte skulle veta hur det ligger till. Självklart lämnar han inte en sådan detalj endast till agenten, utan Franson har koll på hur det ligger till. Att han sedan svarar som han gör är för att när agenten berättade hur det låg till blev det ett sådant liv att man inte ville uppleva det igen.
Kommentera

Sv: GOD JUL!
Huge: Normalt kanske jag skulle kunna hålla med, men det rör sig om två modospelare som många av de jag pratat med har sett betydligt mer än Rönnberg. Dvs, jämförelsen med en spelare från ett annat lag kan man tycka att Rönnberg är mer kompetent att göra, men nu är det som sagt inte det.
Kommentera

Sv: GOD JUL!

Otroligt kul, inte bara för er utan även för Svensk hockey att Samuel Påhlsson äntligen gör comeback i elitserien. En grymt duktig hockeyspelare som har blivit både lite bortglömd och underskattad av många Svenskar under sin tid i NHL. Ska bli mycket intressant att se honom lira, trots att han spelar i fel lag. :)

Jag gick inte in här för att bråka, men jag måste göra en rättelse angående Franson. Någon skrev något i stil med att både han och hans agent har bekräftat att kontraktet med Brynäs innehåller någon typ av "out-klausul."

Det är helt fel. Det enda Franson har bekräftat är att han litar på att agenten sköter hans affärer på bästa sätt. Vad agenten i sin tur faktiskt har bekräftat, i radiointervju, på direkt fråga, är att man INTE förhandlade in någon out-klausul i kontraktet med Brynäs men hade förhoppningar om att man skulle kunna lösa det ändå om den situationen skulle uppstå. Tolka det som ni vill, Franson har kontrakt med Brynäs, ingen annan.

För övrigt anser jag att hockeyligans beslut är rent trams...

Kommentera

Sv: GOD JUL!
Rytter: om Franson sticker så är det ju inte mycket att göra åt saken men att kontraktet är skrivet för resten av säsongen råder det ingen tvivel om. Regler är till för att tänjas på och det är väl bara att köpa. God jul !
Kommentera

Sv: GOD JUL!
J F K: Ja, direkt löjligt att regerande JVM-coachen har bättre förmåga än du och andra läktarcoacher att bedöma dom sportsliga grunderna vid valet av ersättare på backsidan.....
Kommentera

Sv: GOD JUL!
yngwie: Hade det bara varit på sportsliga grunder skulle han redan tagit Djoos eller djurgårdarens plats. Rönnbäret kan inte gillar hans inställning eller liknande. Det är ju direkt löjligt att i dagsläget ta Hägg före.
Kommentera

1544696 · »