1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481422 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1549344

Sv: RE-building the future 2012/2013
Jag är väl antagligen dum i huvudet, men jag gillar inte det här.

Modo var i kvalserien för två säsonger sedan, vi gick till slutspel för första gången på fyra i fjol - Jag tycker faktiskt inte att klubben befinner sig i ett läge där det känns rätt att bränna extra sponsorpengar och ställa egna talanger utanför laget för att gå på guldjakt.

Dessutom känns inte Kousa alls som den spelartyp vi behöver på backen, hade vi kunnat få in tuff försvarsgeneral hade jag möjligtvis kunna köpa det, men nu är jag ytterst, ytterst tveksam.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Gustafsson: Flest mål vinner ;) 

Näslund har tydligen velat ha Kousa (24 år!) inför säsongen vilket bådar gott. Förhoppningsvis gör han bra ifrån sig och får ett fortsatt kontrakt på ett-två år till vilket skulle sitta fint då Cumiskey med all sannorlikhet drar tillbaka till NHL. 

Då har vi fortfarande Regehr och Kousa kvar på blålinjen i PP nästa säsong. (Båda är högerskyttar för övrigt).

Jag ställer mig försiktigt optimistisk till Kousa. 

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Gustafsson: Endera litar man på Näslund Foppa, eller så sparkar vi dem.

Själv väljer jag det första eftersom det är klubbens möjligheter till en välmående framtid.

Jag tror att man följer en klok (inte klock) utstuderad strategi och att man har en plan för juniorsatsningen. Därför tror jag inte man slösar bort juniorerna genom att låna ut dem för att ge dem speltid. Det är ett sätt att få dem mogna inför framtiden.

Jag vill inte helt plötsligt stå med  skadade Cumiskey och Rehger inför ett slutspel och det enda som finns att tillgå är ett par juniorer, visserligen ambitiösa, men ändå valpar i sammanhanget.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Gustafsson:

Så vad ska man bränna extra sponsorpengar på? Om vi förutsätter att pengarna i fråga är öronmärkta till nyförvärv.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
Gustafsson: Nu tänkte du nog lite konstigt. Är en extern finansiär beredd att betala för en spelare i år, så kan man inte lägga pengarna åt sidan för att använda dem nästa år istället.
Håller delvis med om att vi hellre skulle haft en elak djävul, men nu blev det inte så. Förhoppningen är att Kousa kan avlasta Cumiskey och Regehr i pp och speltid.
Kommentera