1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481166 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1588913

Sv: Luleå Hockey - MoDo hockey 2013 09 21 16:00

Monno:

Nja. Krizan var redan en världsmålvakt när han kom till Modo. Folk gör om historien bara för att han hade så dåliga testvärlden. 93,9% och 1,88 insläppta per match i slutspelet och det var inte direkt några blåbär han ställdes mot (Hossa, Demitra, Satan, Gaborik, Visnovsky).

Faktum är att det är få gånger som jag har varit så lyrisk över ett nyförvärv. Jag minns det som igår; Modo hade i flera års tid saknat en stabil sista utpost. Lundström, Hirsch, Riksman - Ingen kunde fylla luckan efter PR32. Under lockouten skulle Salo ta Real Modo till SM-guld, men floppade rejält. Modo tömdes på spelare och jag undrade hur det skulle gå.

Men så helt plötsligt, under en regning lektion i "Digitalt Skapande", loggar jag in på Modohockey.se och läser den glada nyheten. Jag har för mig att vi snuvade honom framför nosen på Djurgården, som fick Lassila istället. När jag hans fantastiska statistik under lockouten, blev jag helt lyrisk.

Jag minns också att jag var otroligt irriterad när Lückner meddelade att Zacke var uttalad etta. Sedan skadade sig Zacke och Krizan kom in och var lika bra i en urvattnad Elitserie som han var under en stjärnspäckad lockout. Och alla tyckte vara jäääätteförvånade.

Så, Krizan var inget "fynd" i den bemärkelsen. Bengt Hedin öppnade helt enkelt bara plånboken och värvade en av Europas bästa målvakter:

- Krizan är en av tre målvakter inför årets VM och har gjort en fantastisk säsong i Slovakiska ligan där han är rankad som nr.1, fortsätter Hedin.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey - MoDo hockey 2013 09 21 16:00

Bad_Brett: Ok då. =)

Han var väl även bra i landslaget undet tiden i Modo också.

Men vi kan vara överens om att hans karriär gått stadigt neråt efter Modo? ;)

Kommentera