1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481367 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1591708

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013
ULTIMAVICI: hur menar de via blad? blad i program, blad i loge eller beskrev de inte djupare? Tycker de att det är girigt så kan man ju hänvisa till SSK som basunerar ut insamlingskampanjer. Kan ha förståelse för att man inte vill verka girig men i det läge MoDo Hockey är idag så tycker jag att de ska tänka efter både 2 och 3 gånger innan de väljer att neka att marknadsföra en insamling. Alla vet att de har dåligt med pengar redan, ingen kommer hata dem för att de ber efter lite till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

popcorn:

En bättre idé på sikt är att erbjuda olika typer av medlemsskap i klubben. Det är sådant som får folk att öppna plånboken. För närvarande kostar det 300 kr att bli medlem och du får en massa luddiga förmåner som nyhetsbrev via mail och medlemsträff i Fjällräven Center vilket knappast är intressant för de som bor i Malmö.

Tänk er istället ett system med exempelvis tre olika medlemskap:

Bronsmedlem 300 kr: Medlemskort och klubbtidning

Silvermedlem 500 kr: Medlemskort, klubbtidning och "silverring". 200 kr hamnar i nyförvärvspotten.

Guldmedlem 1000 kr: Medlemskort, klubbtidning och "guldring". _Alla_ pengarna hamnar in i nyförvärvspotten.

Det går såklart att erbjuda andra "bonusar" än ringar, men poängen är att det ska fungera lite som en majblomma. Jag tänker mig någon enklare ring i fusksilver/mässing, men som ändå skriker MoDo Hockey och givetvis är omöjlig att köpa i souvenirshoppen.

Jag menar att detta skulle leda till följande resonnemang hos många supportrar:

1. Hmm, jag borde stötta MoDo och bli medlem. Få se nu, 300 kr, det är väl okej...

2. Men, om jag lägger 200 kr, så går de oavkortat till spännande nyförvärv och jag får dessutom en snygg ring som jag kan bära så att alla kan se att jag är med och stöttar klubben!

3. Fast det finns förstås en tjusigare modell... Jag vill ju inte bli uppfattad som någon som går in halvhjärtat! Och dessutom går alla mina pengar direkt till nyförvärv, istället för bara 200 kr.

Sanningen är att folk blir betydligt mer benägna att donera pengar om de kan boosta sitt ego på samma gång. Titta bara på Rosa Bandet-hysterin. MoDo har mycket att lära på den här fronten.

Kommentera

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013
popcorn: Såg du mitt PM popcorn? Du får gärna maila brevet du börjat på!
Kommentera

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013
Frågade om Modo kunde tänka sig att lägga informationsblad i programmen och logerna. Förstår dock Modo, stoltheten bor i väggarna
Kommentera