1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481368 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1591717

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

popcorn:

En bättre idé på sikt är att erbjuda olika typer av medlemsskap i klubben. Det är sådant som får folk att öppna plånboken. För närvarande kostar det 300 kr att bli medlem och du får en massa luddiga förmåner som nyhetsbrev via mail och medlemsträff i Fjällräven Center vilket knappast är intressant för de som bor i Malmö.

Tänk er istället ett system med exempelvis tre olika medlemskap:

Bronsmedlem 300 kr: Medlemskort och klubbtidning

Silvermedlem 500 kr: Medlemskort, klubbtidning och "silverring". 200 kr hamnar i nyförvärvspotten.

Guldmedlem 1000 kr: Medlemskort, klubbtidning och "guldring". _Alla_ pengarna hamnar in i nyförvärvspotten.

Det går såklart att erbjuda andra "bonusar" än ringar, men poängen är att det ska fungera lite som en majblomma. Jag tänker mig någon enklare ring i fusksilver/mässing, men som ändå skriker MoDo Hockey och givetvis är omöjlig att köpa i souvenirshoppen.

Jag menar att detta skulle leda till följande resonnemang hos många supportrar:

1. Hmm, jag borde stötta MoDo och bli medlem. Få se nu, 300 kr, det är väl okej...

2. Men, om jag lägger 200 kr, så går de oavkortat till spännande nyförvärv och jag får dessutom en snygg ring som jag kan bära så att alla kan se att jag är med och stöttar klubben!

3. Fast det finns förstås en tjusigare modell... Jag vill ju inte bli uppfattad som någon som går in halvhjärtat! Och dessutom går alla mina pengar direkt till nyförvärv, istället för bara 200 kr.

Sanningen är att folk blir betydligt mer benägna att donera pengar om de kan boosta sitt ego på samma gång. Titta bara på Rosa Bandet-hysterin. MoDo har mycket att lära på den här fronten.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

Bad_Brett: Jag vill istället att en "MODO stiftelse" upprättas, en stiftelse vars uppgift är att genom dess avkastning stärka MODO.

Som start, så jobbar man hårt på våra NHL spelare och föredetta NHL spelare att bidra till en startplåt. Låt säga att man får in 10msek som start. Det är inte alls otänkbart att man över tid kan få 5-10% avkastning årligen, avdrag för inflationsskydd gör att den blir stark övertid och med ett kapital på 10MSEK som start så kan vi få ut 500'-1000' årligen till spelare.
Till denna fond kan vi som inte bor i stan, vi som nångång ev ska avlida skänka eller testamentera en summa årligen/månadsvis eller en klumpsumma när slutet har passerat.

Då får vi en långsiktig och planeringsbar för föreningen summa som täcker en spelares kostnader.

Kommentera