1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480952 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1595658

Sv: Invasion Ståplats Modo-Luleå 26/10

J F K:

Min kritik av budgeteringen bygger inte på årets siffror, utan på hur det har sett ut tidigare år.

I SM-slutspelet i våras hade Modo 5830 i snitt. Trotjänare och publikfavoriter har lämnat, finanskrisen pågår fortfarande och CMore har blivit desperata och erbjuder kanonerbjudanden (betalar bara 100 kr i månaden).

Det finns med andra ord ingenting i somras som tydde på att publiksnittet skulle vara så högt som 5800. Som du säger kan det ibland vara nödvändigt med glädjebudgeteringar för att undvika en negativ spiral (uppsägning av personal -> sämre produkt -> ännu färre åskådare),  men i detta fall tycker jag att det är rätt sorgligt hur denna budgetering kunde godkännas i en så pass stor klubb. Det är ett bevis på att kompetensen saknas.

Om Modo fortsätter spela bra kommer säkert publiken komma tillbaka och då är det inte alls omöjligt att de nästan når upp till målet. Men det rättfärdigar ingenting. Det finns en väldigt bra anledning till varför de flesta klubbar väljer att inte budgetera för slutspel.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Invasion Ståplats Modo-Luleå 26/10
Bad_Brett: Ett par saker. Övik upplever inte samma nedgång som många andra. Faktum är att jag upplever det som om många ledande företag går riktigt bra.
ComHems etablering med närmare 200 personer innebär att väldigt många yngre fick arbete.
Dessutom känns det som om Botniabanan gjort det lättare för folk längs Norrlandskusten lättare kan ta sig till matcherna.
Kommentera

Sv: Invasion Ståplats Modo-Luleå 26/10
Bad_Brett: Med tanke på att alla lag går till förslutspel, slutspel eller kvalserien vore det konstigt att inte tänka sig att budgetera för det.

Slutspelet är för övrigt högre biljettpriser och många med säsongskort har inte biljetter, utan måste betala för sig per match. Därför är det inte självklart att publiksiffrorna går i taket.

Budgeteringen gjordes med största sannolikhet av en person som entledigats för att han inte var bra nog, så att gnälla på ledningen under honom är att sparka in öppna dörrar.
Kommentera