1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1601178

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: Som jag såg det så landar han med skridskon innanför efter att pucken passerat, men jag svär inte att jag såg rätt. Men var det så så var själva situationen redan passerad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Sen är det lite irriterande att man här JAA inför matchen säga att modos chans är att dra ner tempot... det sänder ju jävligt bra signaler när vi i två års tid värvat efter en röd tråd som säger att modo skalla spela med fart, lägg därtill att vi har några av landets bästa och snabba juniorer i truppen så vi skall fan inte dra ner något tempo. Modo skall skruva upp tempot så myckjet det bara går eftersom saik spelat 3 matcher på 4 dagar, man är förmodligen rejält slitna, dessutom har man en del spelare borta så modo skall fanimej inte lägga sig för att döda tempo, nä man skall naturligtvis spela saiks medecin mot dom nu när vi har århundradets chans.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Vi kan iaf konstatera att det är svagt av AF att inte råda bättre bot, det är ungefär som att modospelarna är rädda för att möta saik?!

Alla andra lag i shl kan och slår saik nu och då och modo slår i sin tur alla dessa lag lite nu och då utom just saik, varför?!

JO det skall jag tala om, det är för att vi jobbar fel, vi checkar och saik är skickliga att lätt spela bort oss och starta anfall. Vi håller aldrig koll på deras yttrar som 9,5/10 står på bortre blå, och vi tvingas ta 3-4 skär ut för att möta å då har deras center klivit upp i jämnhöjd som enkelt kan få en pass direkt innan för blå, där måste modospelarna ligga närmare.

sen när vi transporterar upp pucken från egen bur så måste en medspelare kliva upp bakom egna spelaren för att på så sätt smyginterfeera bort den jagande spelaren så vi slipper tappa trissan i mittzonen, sen måste vi ha forwards som går hårdare in i zon när man är utan puck i ett anfall, att glida innanför blå resulterar bara i att puckföraren tvingas dumpa till ett läge vi aldrig kan vinna.

sen måste vi hitta ett bättre system när vi skall byta, det blir ju livsfarligt varenda gång eftersom vi byter på måfå utan någon som helst tanke på vad som sker på banan.

Backarna måste sen ta större ansvar framför egen kasse, precis som saikarna gör. modo måste börja fajtas hårdare och inte låta saikarna stå där och styra puckar från skott. Sen skulle man önska mer skott från modos sida och varför man har backar med klubborna utåt är en gåta. sist skulle jag vilja se modos backar hålla offensiv blå längre och bättre ist för att backa upp i mittzon å lägga sig på försvar, laget blir då för långt och saik som är skickliga på kontringar får ju spelplanen precis som dom vill ha den.

Kommentera