1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479895 inlägg · 4078 ämnen

MoDo - Skellefteå 13-14

1601473 · » Till forumet


Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Sawchuk: Absolut, bästa aätter att få Jocke ur balans är absolut att spela tufft mot honom. Lite konstigt då han egentligen inte är så fysiskt svag.

men hans spelmässiga svaghet är spelsinnet. Han har Bea skridskoåkning, är riktigt vass på att dribbla och har ett grymt skott.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

J F K:

Orsaken att Lindström inte platsar i NHL eller inte presterar i landslaget är att han inte gillar då det blir fysiskt.

Det har även varit tydligt de få gånger ett lag spelat fysiskt mot honom i Elitserien också.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Monno: Jag håller med om Möller och Lindström som håller en klass vi inte når upp till på något sätt. Båda två har lite för begränsat spelsinne för att platsa i NHL, men resten av deras skills är lysande.

Jag har tidigare skrivit samma sak som Berka vad gäller spelet, dvs att vi spelar på samma sätt som SAIK men klarar i dagsläget inte av att hantera farten lika bra.

Jag har inget problem med att Forsberg gör gå mål mot SAIK bara han som sin vana trogen håller tätt bakåt. Matchen hemma som slutade 0-3 var inte problemet defensiven, utan att vi helt enkelt saknade någon eller några som kunde göra det lilla extra och skapa chanser. Vi hade behövt Possler och Nordgren. Det jag framförallt tyckte mig sakna var Cumiskey följa med i anfallen och skapa 3-2 eller 2-1lägen eller att Hensick kunnat slå de fantastiska passningar man förväntar sig att han har kapacitet till.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Vette fan om jag vill påstå att våra två första är lika bra som deras... Vi har ju inte haft en klar 1a lina på hela säsongen princip? Detta medans SAIK har: Holloway, Möller, Lindström, Bellemare, Ericsson och Arvidsson. Framförallt de tre första är ju mer produktiv än någon av våra spelare...
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: problemet är ju att vi spelar samma spel som saik själva gör, fast över 4 kedjor är dom mycket bättre på de.
Tex. Deras motsvarigheter till vara överg/kfop är ju otroligt tekniskt skickliga dessutom, ibland funderar jag på om kfop har nått offensivt spelsinne öht.!?
Våra 2 första linor är minst lika bra som deras 2 första men våra 2 nästkommande linor är inte alls lika allround bra som deras, dom nöter helt enkelt ner oss när vi spelar samma spel som dom.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
zigge: TJ är väl den sista man vill ha framför mål. Man hade däremot kunnat vänta sig fler målpass från hans sida, men knappast att han ska boka framför mål.
Sedan har Saik gjort precis lika många mål i pp som oss, så där ligger inte problemet mot dem...
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka: Jo nog går det sAIKs väg, visst är de bra, men MoDo's båda målisar har de 2 senaste mötena gjort för mkt blunders för att kunna vinna en sån här match.

Sen saknar ju MoDo HELT ett fungerande pp, när ska det komma? O inga som står framför mål o bökar ala Wernblom, endast Skröder kan stå å ta en fajt där framme, borde inte tex TJ H kunna böka på framför målet? Alla åker runt o bakom mål, svårt få igenom nåt då? Kan månne Gunno ta denna roll framöver?

Nä, ett antal medstudsar o flaxmål mot AIK skulle kunna ändra på allt, o få Bert gråta floder igen. 

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Dexter : Det var inte den bästa matchen för säsongen men väl en av de bättre, 6-2speglar inte matchbilden alls tycker jag.
Saik får ofta tidiga skitmål och det är klart att man i modos lag ramlar ihop lite när man är supertaggad åsså går saik å får ett jätteskitmål igen som vanligt.
Sen var sockan rent av dålig igår och hade han spelar på normal nivå så hade det nog kunnat slutat hur som helst.

Men visst är saik ett spöke, igår med minimalt med vila innan, några spelare borta samt ytterligare 2 bortfall under matchen så tycker jag att vi borde slagit saik för så jävla bra är dom inte men det studsar verkligen Saik's väg i det mesta samt att dom otroligt sällan får utvisningar emot sig.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka:

Det är ju ganska sorgligt ändå att vi ser en förlust med 6-2 mot Skellefteå som en jämn match och kanske rentav en av de bättre vi gjort denna höst. :)

Måste vara oerhört frustrerande för spelarna. Ska det behöva ske något mirakel för att de ska kunna vinna en match mot Skellefteå eller vad är det frågan om? Några var ju med och vann två kvartsfinaler 2012 i alla fall.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K:  Ja det är nått fel däruppe. Igår slutade utv 8-22 och idag 2-14 i vad det verkar 2 jämna matcher.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: fem pp, men det hann bli sex noll i pp.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: B-jun verkar torska mot Saik borta. De fick fem på och vi noll. Den enda utvisning Saik fick var för diving. Tydligen samma spel där som för alaget. Haka utan att åka ut och filma vis tillfälle.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Nieminen: ja jag tolkar bara statistiken som att han har något speciellt sen var det väl bara att han är 17 år och har lirat och levererat även i j20. Sen är det kanske som du säger att j18 består av 17 åringar och yngre , jag trodde det var fler 18 åringar där men där kan jag ha haft fel för jag har inte ens orkat kolla upp det
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Jo jag höll ju med om att han verkar lovande. Jag motsatte mig bara hur du tolkade statistiken från eliteprospects och det faktum att han skulle vara underårig.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Samtidigt spelar många av de bästa yngre B-juniorerna direkt i J-20. Foppa, Macke osv givetvis, men inte bara de som blev stjärnor hoppade helt över b-jun...
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Nieminen: Ja det förstår ju jag oxå att statistik blir mer missvisande i lägre serier, men de faktum att han faktiskt gjort 25 mål på 20 matcher bör ju iaf hinta om att han är en målskytt ellerhur. Och de att han ligger så långt före alla andra vittnar nog lite om att han är aning speciell tycker jag, man är inget medel om man gör 40% mer mål än alla andra i serien.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Nieminen: Ärligt talat så ser det bättre ut än väntat. Jag surrade med Svartvadet innan säsongen och han trodde på en "mellansäsong" för att juniorerna behövde ett år till för att på allvar tillföra så mycket. Målvakterna i yngsta laget och Sundström som lämnar ett stort hål som förste center.
Jag hoppades på topp åtta, men nu är jag besviken om vi inte är bland de sex främsta som går direkt till kvarten. Som man kan konstatera väntar vi tre av de absolut bästa forwardarna vi har in i laguppställningen...
A Forsberg med sitt team förtjänar massor av beröm!
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: J18 elit är väl en ganska osannolik serie? Härom helgen var det match mot Kiruna med resultatet 16-2 efter skottstatistiken 73-8. Efter jul blir motståndet lite bättre i J18 allsvenskan. + 73 är dessutom över 3 säsonger. Kristian har alla chanser i världen att bli riktigt bra men statestik är vad man gör det till!
Sen är killen inte för ung, födda 96 eller yngre är vad som gäller för J18 den här säsongen.
I övrigt håller jag med om att det känns rätt ok att vara modoit just nu. :)
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

ULTIMAVICI: Är det bara jag eller har någon fler en ganska härlig känsla nu när nordgren är tillbaka?!

Vi ligger 3:a i tabellen efter halva serielunken (beroende på kvällens resultat) vi har skröder och kanske shl´s bästa junior på ingång och på onsdag ansluter Niklas nordgren och sluter cirkeln.

Ser man det i ett lite längre perspektiv så kan man ju glatt snegla lite på kommande säsong då jag räknar med att de flesta juniorer förutom kanske hägg och sockan lämnar för provspel i nhl, vi kommer förmodligen ha ett väldigt ungt och riktigt talangfullt lag där många juniorer redan spelat på högsta svenska nivå och kommer bidra i större utsträckning.

 carlsson,runesson,timashow,kempe,nylander,possler,öhman,hedberg,bangeda,olofsson,ottosson är riktigt färgstarka namn lägg därtill utropstecken för en helt egen produkt och en ruggigt häftig målskytt 17 årige Kristian jacobsson som fullständigt öser in mål i j18 fast han är ett år yngre och ligger på smått osanolika +/- 73 , han har även representerat J20 vid några tillfällen och snittar 1.25 p/match i den serien 

Ah klart man är lite glad även fast vi torska mot bert å co igår =)

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
DB: Vilket fjanteri.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
DB: Som sagt, jag har stått i klacken i många år men jag gör det inte längre eftersom jag tycker dom småbarna som står där är dum i huvudet.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Jag tycker klacken var bäst idag, inte minst med den fyndiga sången:

ROBERTSSON, ROBERTSSON, ROBERTSSON, ROBERTSSON.
HAN ÄR EN MYTOMAN
GRINAR HELA DAN

Hela arenan var säkert skapligt less.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
NuMo: Zucca lirar bra och hade ass på 4-0

Tycker att rangers spelar så fruktansvärt trist hockey, sådär otroligt dåligt 90 tal, men å andra sidan har nucks inte signat en riktigt bra lirare på 3 år så det kanske är jämt skägg;-)
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Måste ändå säga att det är så förbannat skönt med Anders Forsberg som coach efter en sådan här match! I intervjun i Allehanda fokuserar han på det positiva och ger sig själv och laget konstruktiv kritik! Så länge han kan sprida detta lugn så kommer vi slippa fler dippar över långa perioder.

Vi får inte glömma att Modo fortfarande är i en lärlingsperiod där vi hela tiden närmar oss det spel vi vill spela. Misstagen som sker i kväll beror enligt mig att spelarna kommer ut överladdade och jobbar kopiöst i första halvan av matchen, dock gör orutinenen att vi inte jobbar rätt trots att vi ger järnet och detta skapar misstag av oss, och ytor för SAIK. Detta kommer vara fixat innan slutspelet drar igång!
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Såg ut som om Zuccarello var inne på isen nu när skitlaget gjorde 4-0. Nu vill det till ifall tvillingarna skall vända på det här.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: Mode är inte ordet men om en spelare en klass spelare värvas för att göra 60 poäng och kostar skjortan så förväntar man sig nog en del. Vi har haft tålamod eftersom vi har sett rob shremp, lord Byron mm starta illa men kommit upp i tempo efter en ca 10 omgångar, nu har det gått snart 30 omgångar och killen har ingenting som ens är i närheten av att kallas stjärna.
Att folk gnäller mer på hensick ist för ritola eller samme är för att hensick förmodligen tjänar en 100k mer i månaden och förväntas leverera
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Vi tycker inte samma sak. Visst kunde man hittat en bättre spelare, men när han var med Ritola oh Tambo skapade de en hel del. De två matcherna var den kedjan vår bästa, en hel del beroende på Hensick och att han då fick mer tid och utrymme. Med Spina däremot funkar det inte alls. Dock tycker jag att sådana som Kempe, Hedberg, K Fopp och Påhlsson knappaste var bättre idag, men det har gått mode i att gnälla på just Hensick...
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
För övrigt kan jag rekommendera TV10 nu NHL mellan mitt lag canucks och skitlaget rangers ;-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: 2 bra kedjekamrater säger du, vilka? Han har ju spelat med många olika och varit lika värdelös, en riktig felvärvning tycker jag. Han spelar med tambo som jobbar och sliter men det finns ingen kemi mellan dom, sen att man har spina där är för synd men jag är tveksam till stjärnvärvningar som måste spela med 2 klasslirare för att leverera
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: bästa passningsspelare vet jag väl inte men det är sak samma.
Såg presskonferensen nyss och Gud vad media är värdelös, man skiter i matchen och ställer bara frågor rörande det som hänt, typiskt media att skita i sporten och bara söka scoop
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Jag ser absolut en hel del potential i Hensick, men då måste han ha två bra kedjekamrater. De senaste matcherna har han inte haft det.
Ändå är han vår bäste passningsspelare. Det måste finnas mycket mer att ta ut.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: Kanske tog jag i när jag tyckte att vi var bättre än saik iaf över 60 men fram till 5-2 är det enligt mig jämt skägg där jag tycker vi hade taktpinnen långa stunder.
Man kan ju kanske tycka att spänningen som blivit sen Anders lämnat ger saik den boost att slå oss sönder och samman men vi har ju blivit rövade poängmässigt sen 2010 så jag tror helt enkelt att Modo försöker spela fel spel mot ett lag som lätt kan manövrera bort oss, tror heller inte att saik gick eller någonsin gått på sparlåga bara för att höja sig mot Modo/luleå.
Spina är sämsta forward och hensick näst sämst (nyllet räknar jag inte in) båda kommer få spela kvar men jag hade önskat att båda fick lämna.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Ena sekunden var vi bättre än Saik och nästa var vi chanslösa och dömda att förlora. För Saik är nog denna och matcherna Luleå de som de fokuserar mest på. Man åker mest skridskor då och att man exempelvis förlorat mot Örebro var nog inte för att örebro läst sönder Saik, utan snarare att Saik gick på sparlåga.
Hensick lär vara kvar och så även Spina, även om jag tycker att den senare spelmässigt inte har i laget att göra om Nordgren, Skröder och Possler kan spela.
Det är ner än halva säsongen kvar och vi kommer att fortsätta som vi gjort. Lära oss bemästra högre och högre tempo, spela galet konstruktivt i egen zon och jaga sönder motståndarnas spel. Förhoppningsvis är vi ikapp lagom tills vi ses i slutspelet.
Kommentera


Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Sen är det lite irriterande att man här JAA inför matchen säga att modos chans är att dra ner tempot... det sänder ju jävligt bra signaler när vi i två års tid värvat efter en röd tråd som säger att modo skalla spela med fart, lägg därtill att vi har några av landets bästa och snabba juniorer i truppen så vi skall fan inte dra ner något tempo. Modo skall skruva upp tempot så myckjet det bara går eftersom saik spelat 3 matcher på 4 dagar, man är förmodligen rejält slitna, dessutom har man en del spelare borta så modo skall fanimej inte lägga sig för att döda tempo, nä man skall naturligtvis spela saiks medecin mot dom nu när vi har århundradets chans.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Vi kan iaf konstatera att det är svagt av AF att inte råda bättre bot, det är ungefär som att modospelarna är rädda för att möta saik?!

Alla andra lag i shl kan och slår saik nu och då och modo slår i sin tur alla dessa lag lite nu och då utom just saik, varför?!

JO det skall jag tala om, det är för att vi jobbar fel, vi checkar och saik är skickliga att lätt spela bort oss och starta anfall. Vi håller aldrig koll på deras yttrar som 9,5/10 står på bortre blå, och vi tvingas ta 3-4 skär ut för att möta å då har deras center klivit upp i jämnhöjd som enkelt kan få en pass direkt innan för blå, där måste modospelarna ligga närmare.

sen när vi transporterar upp pucken från egen bur så måste en medspelare kliva upp bakom egna spelaren för att på så sätt smyginterfeera bort den jagande spelaren så vi slipper tappa trissan i mittzonen, sen måste vi ha forwards som går hårdare in i zon när man är utan puck i ett anfall, att glida innanför blå resulterar bara i att puckföraren tvingas dumpa till ett läge vi aldrig kan vinna.

sen måste vi hitta ett bättre system när vi skall byta, det blir ju livsfarligt varenda gång eftersom vi byter på måfå utan någon som helst tanke på vad som sker på banan.

Backarna måste sen ta större ansvar framför egen kasse, precis som saikarna gör. modo måste börja fajtas hårdare och inte låta saikarna stå där och styra puckar från skott. Sen skulle man önska mer skott från modos sida och varför man har backar med klubborna utåt är en gåta. sist skulle jag vilja se modos backar hålla offensiv blå längre och bättre ist för att backa upp i mittzon å lägga sig på försvar, laget blir då för långt och saik som är skickliga på kontringar får ju spelplanen precis som dom vill ha den.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: Som jag såg det så landar han med skridskon innanför efter att pucken passerat, men jag svär inte att jag såg rätt. Men var det så så var själva situationen redan passerad.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
J F K: Hoppas vi snart gör oss av med spina och hensick, något annat från modos sida vore tjänstefel
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
NuMo: Det som dömdes bort var solklart offside i målgården. Det är inte en tolkningsfråga utan han har delar av skridskon i målgården och stör i allra högsta grad målvakten. Solklart.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Om vi fått lika mycket domarfördelar denna match så hade vi vunnit de kan jag sätta min högra sko på.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka: Jo, om vi räknar in alla parametrar så kunde vi faktiskt ha vunnit.

Tre mål borde inte ha blivit, men ett dömdes ju bort felaktigt, enligt mig.

Då hade de bara gjort tre alltså.

Sen hade vi haft några utvisningar med oss, men med tanke på vår usla statistik i den spelformen så är ju chansen att vi skulle ha gjort ett mål på de chanserna minimal. Men man vet ju aldrig.

Fast jag tycker SAIK var bättre hela matchen, inte bara när luften gått ur.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka: Att Nylander är kvar är ett underbetyg till coachstaben. Killen tillför ingenting förutom kanske i PP. Resten av tiden är han yr och en gigatisk säkerhetsrisk. Det blir till slut en klar seger för de har flytet vi inte har. De har en målvakt som tar det mesta han ska ta, när vår målvakt släpper in flera billiga.

Sedan tycker jag inte utvisningar avgör, men det är helt sinnessjukt att de klarar sig från hakning hela tiden. Det finns inte ett enda lag i hela serien, kanske med undanta för FBK som hakar så in i h-vete mycket, men SAIK slipper de utvisningarna. Trist absolut, men när Sockan var så ihålig hade det inte spelat någon roll idag.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka: Forsberg har en svag dag idag tyvärr och verkar ha tappat självförtroendet mer och mer för varje mål. Med en vakt på topp är jag övertygad om att SkAIK inte haft ledningen ens. Men skitsamma, ni har två riktigt bra vakter som har lite kvar att lära och stabilisera och en halv serie på att utbilda dem färdiga till slutspelet.

Synd att det blev 6-2 på sådant långskott när Forsberg hade helt fri sikt. SkAIK hade ju haft nästan 10 PP mot MooDoo under säsongen utan att måla. Med hänsyn till MooDoos exemplariska boxplay vore det säkert en god idé att spela ännu tuffare mot SkAIK och ta att det blir fler utvisningar åt båda håll.

Så bra toppar som MooDoo har borde det vara definitivt möjligt att skapa ett fint PP och med ett fungerande sådant har ni alla verktyg att plocka Schtaan. Men ni måste ha flytet att vakterna toppar i de matcherna förstås. 

Nåväl. Bara att bryta ihop och komma igen. Dagens underhållning är nog över, SkAIK skickar nog inte Bert till PK:n, det blir nog målvaktstränaren, eller SkAIKs ansvarige för att linda tejp på klubborna.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

NuMo: Du måste ju ta i beaktande att när saik gör sitt 5:e mål så ger Modo upp, innan det är det jämt. Modo skulle ha haft minst 5 PP till och då kanske matchen sett anolunda ut. 

saik är inte så bra som siffrorna visar och sen har dom skador i massor och spelat mycket på slutet vilket Modo bör ha utnyttjat bättre. Denna matchen skall Modo vinna men anders fågelholken i båset skall nog ha en hårtork själv som coachar laget åt hellvete fel i denna match.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

Berka:

 Jag håller inte med om den analysen. Vi är på tok för ihåliga och Skellefteå behöver inte be om ursäkt för de mål de gör.

Möjligtvis kunde domarna vara lite med generösa mot oss, men jag tycker inte att det har varit så jäkla orättvist ändå.

Det är stor skillnad mellan lagen åt båda hållen.

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

J F K: Domarna fortsätter att skämma ut sig. 2 bråkar och BARA modospelaren får 2+2

någon som är förvånad?

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: ähh han har en dålig dag på jobbet, idag utmanade vi Skellefteå spelmässigt! Det tar vi med oss!
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Berka: Solklar offside först, men linjedomarna är seriens sämsta. Sedan jättetavla av stackars Forsberg som verkligen varit bedrövlig den här matchen.
Det enda glädjande är väl att grisen Frögren focl smaka sin egen medicin. Kan man hoppas att fjanten skämmer ut sig på en ny pk?
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14

J F K: Herregud. Helt oskymd släpper han in det där långskottet.

 

Jaja. Våra unga målvakter kommer att göra så fler gånger. Att man gör det mot saik borta är väl nästan lämpligt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteå 13-14
Vad håller sockan på med?
Kommentera

1601473 · »